نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorسجادی, میرمسعودfa_IR
dc.contributor.authorیوسفی, ایوبfa_IR
dc.contributor.authorسیدحسنی, میرحامدfa_IR
dc.contributor.authorفلاحتکار, بهرامfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T16:55:09Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T16:55:09Z
dc.date.available1399-07-08T16:55:09Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T16:55:09Z
dc.date.issued2020-04-20en_US
dc.date.issued1399-02-01fa_IR
dc.date.submitted2019-12-23en_US
dc.date.submitted1398-10-02fa_IR
dc.identifier.citationسجادی, میرمسعود, یوسفی, ایوب, سیدحسنی, میرحامد, فلاحتکار, بهرام. (1399). تعیین قابلیت هضم ظاهری اجزای متداول مورد استفاده در ساخت خوراک فیلماهی (Huso huso) جوان. مجله علمی شیلات ایران, 29(1), 153-164. doi: 10.22092/isfj.2019.120664fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/isfj.2019.120664
dc.identifier.urihttps://isfj.areeo.ac.ir/article_120664.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/8645
dc.description.abstractقابلیت هضم ماده خشک، پروتئین، چربی و انرژی منابع پودر ماهی (پودر ماهی کیلکا، بچ، جنوب و ترکیبی)، برخی از منابع جانوری (آرد ضایعات مرغ، آرد گوشت و استخوان و آرد خون)، منابع گیاهی با مقدار پروتئین زیاد (آرد گلوتن گندم و ذرت) و منابع گیاهی با مقدار پروتئین کم (آرد گندم، آرد ذرت، آرد کانولا، سویای فرآوری شده و کنجاله سویا) در فیلماهی جوان با میانگین وزن35/23 ± 42/160 گرم مورد بررسی قرار گرفت. جیره­های آزمایشی بر اساس70 درصد محتوای اجزای غذایی جیره پایه و اضافه کردن جزء غذایی آزمایش­شونده به میزان 30 درصد فرموله شدند. به تمامی جیره ها یک درصد اکسید کروم به عنوان نشانگر غیر مستقیم اضافه شد. ماهیان به­مدت 8 هفته در تانک­های 500 لیتری فایبرگلاس پرورش و دو بار در روز تا حد سیری تغذیه گردیدند. جمع­آوری مدفوع نیم تا یک ساعت پس از تغذیه از طریق سیفون مدفوع در کف تانک صورت گرفت. نتایج نشان داد پودر ماهی کیلکا بیشترین قابلیت هضم پروتئین را دارا بود (94 درصد)، اما اختلاف معنی­دار آماری در قابلیت هضم پودر ماهی بچ، جنوب و ترکیبی (93 تا 89 درصد) با گلوتن گندم و ذرت (94 تا 89 درصد)، سویای ­فرآوری­شده و کنجاله سویا (87 تا 82 درصد) و آرد ضایعات مرغ (81 درصد) مشاهده نشد (P>0.05). بیشترین قابلیت هضم چربی متعلق به پودر ماهی بچ بود (92 درصد) و بعد از آن پودر ماهی کیلکا (91 درصد)، پودر ماهی جنوب (90 درصد)، پودر ماهی ترکیبی (89 درصد) و آرد ضایعات مرغ (83 درصد) قرار داشتند (P<0.05). مطالعه حاضر نشان داد که منابع گیاهی فرآوری ­شده قابلیت هضمی همانند آرد ماهی دارند، هرچند که می­توان آرد ضایعات مرغ و کنجاله سویا را به عنوان جایگزین احتمالی آرد ماهی جهت فرمولاسیون جیره اقتصادی فیلماهی در نظر گرفت.fa_IR
dc.format.extent766
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشورfa_IR
dc.publisherAgricultural Research,Education and Extension Organizationen_US
dc.relation.ispartofمجله علمی شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/isfj.2019.120664
dc.subjectفیلماهیfa_IR
dc.subjectجیره رفرنسfa_IR
dc.subjectآرد ماهیfa_IR
dc.subjectمنابع گیاهیfa_IR
dc.subjectمنابع جانوریfa_IR
dc.subjectقابلیت هضمfa_IR
dc.titleتعیین قابلیت هضم ظاهری اجزای متداول مورد استفاده در ساخت خوراک فیلماهی (Huso huso) جوانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.citation.volume29
dc.citation.issue1
dc.citation.spage153
dc.citation.epage164


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد