تعیین قابلیت هضم ظاهری اجزای متداول مورد استفاده در ساخت خوراک فیلماهی (Huso huso) جوان
(ندگان)پدیدآور
سجادی, میرمسعودیوسفی, ایوبسیدحسنی, میرحامدفلاحتکار, بهرامنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
قابلیت هضم ماده خشک، پروتئین، چربی و انرژی منابع پودر ماهی (پودر ماهی کیلکا، بچ، جنوب و ترکیبی)، برخی از منابع جانوری (آرد ضایعات مرغ، آرد گوشت و استخوان و آرد خون)، منابع گیاهی با مقدار پروتئین زیاد (آرد گلوتن گندم و ذرت) و منابع گیاهی با مقدار پروتئین کم (آرد گندم، آرد ذرت، آرد کانولا، سویای فرآوری شده و کنجاله سویا) در فیلماهی جوان با میانگین وزن35/23 ± 42/160 گرم مورد بررسی قرار گرفت. جیرههای آزمایشی بر اساس70 درصد محتوای اجزای غذایی جیره پایه و اضافه کردن جزء غذایی آزمایششونده به میزان 30 درصد فرموله شدند. به تمامی جیره ها یک درصد اکسید کروم به عنوان نشانگر غیر مستقیم اضافه شد. ماهیان بهمدت 8 هفته در تانکهای 500 لیتری فایبرگلاس پرورش و دو بار در روز تا حد سیری تغذیه گردیدند. جمعآوری مدفوع نیم تا یک ساعت پس از تغذیه از طریق سیفون مدفوع در کف تانک صورت گرفت. نتایج نشان داد پودر ماهی کیلکا بیشترین قابلیت هضم پروتئین را دارا بود (94 درصد)، اما اختلاف معنیدار آماری در قابلیت هضم پودر ماهی بچ، جنوب و ترکیبی (93 تا 89 درصد) با گلوتن گندم و ذرت (94 تا 89 درصد)، سویای فرآوریشده و کنجاله سویا (87 تا 82 درصد) و آرد ضایعات مرغ (81 درصد) مشاهده نشد (P>0.05). بیشترین قابلیت هضم چربی متعلق به پودر ماهی بچ بود (92 درصد) و بعد از آن پودر ماهی کیلکا (91 درصد)، پودر ماهی جنوب (90 درصد)، پودر ماهی ترکیبی (89 درصد) و آرد ضایعات مرغ (83 درصد) قرار داشتند (P0.05). بیشترین قابلیت هضم چربی متعلق به پودر ماهی بچ بود (92 درصد) و بعد از آن پودر ماهی کیلکا (91 درصد)، پودر ماهی جنوب (90 درصد)، پودر ماهی ترکیبی (89 درصد) و آرد ضایعات مرغ (83 درصد) قرار داشتند (P
کلید واژگان
فیلماهیجیره رفرنس
آرد ماهی
منابع گیاهی
منابع جانوری
قابلیت هضم
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2020-04-201399-02-01
ناشر
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشورAgricultural Research,Education and Extension Organization
شاپا
1026-13542322-5998




