تامین نیازهای تغذیهای دام و انسان از فانوسماهیان
(ندگان)پدیدآور
شویکلو, امیررضامرادی, یزداننوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در یک قرن گذشته، از فرآوردههایی مانند پودر و روغن ماهی، سیلاژ ماهی و غیره در خوراک دام استفاده شده است. کشور ما از چند دههی گذشته از واردکنندگان پودر ماهی بوده و هست و برای افزایش تولید داخلی و کاهش واردات، تلاشهای بسیاری انجام شده است. مطالعات گسترده برای استفاده از ماهیان میانزی ریز (فانوسماهیان) در دریای عمان از جملهی این کوششها بوده است. فانوسماهیان از ذخایر بکر و دست نخوردهای هستند که برای استفاده از آنها جهت مصرف انسانی و خوراکدام پژوهشهای زیادی انجام شده است. توسعه نیافتن صید و فرآوری فانوسماهیان در ایران- با توجه به حجم سرمایهگذاریهای انجام شده- دلایل مختلفی از جمله شناخت ناکافی از این ماهیان دارد. این مقاله با مرور آخرین یافتههای پژوهشی، ضمن معرفی این آبزی و بیان ویژگیهای پروتئین و چربی آن، به ضرورت استفاده از آن در خوراک دام و مصرف انسانی میپردازد.
کلید واژگان
فانوسماهیانمیکتوفیده
پودرماهی
مصرف انسانی
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2019-10-231398-08-01
ناشر
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشورAgricultural Research,Education and Extension Organization
شاپا
1026-13542322-5998




