مطالعه تغییرات شاخصهای بیوشیمیایی خون و آنتیاکسیدانی کبد در ماهی کفال خاکستری (Mugil cephalus) تغذیه شده با عصاره جلبک قرمز (Jania adhaerens J.V. Lamouroux)
(ندگان)پدیدآور
اکبری, پریادباشی, فرزانهفدایی راینی, رهانوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
هدف از این مطالعه، بررسی اثر عصاره جلبک قرمز جانیا (Jania adhaerens) بر شاخصهای بیوشیمیایی و فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانی ماهی کفال خاکستری بعد از 60 روز بود. 120 قطعه ماهی کفال خاکستری (Mugil cephalus) با میانگین وزنی 01/2± 95/14 (میانگین± خطای معیار) گرم، در 4 تیمار با جیرههای مختلف شامل 0 (تیمار شاهد)، 5 ، 10 و 15 میلیگرم عصاره جانیا بر کیلوگرم غذا تقسیمبندی شدند. پس از 60 روزتغذیه با جیرههای فوق، نتایج نشان داد بین تیمارهای آزمایشی و گروه شاهد از نظر آلبومین و فعالیت آنزیم کاتالاز اختلاف معنیداری مشاهده نشد (05/0P).در کل، نتایج این تحقیق نشان داد که ماهیان کفال تغذیه شده با رژیم غذایی حاوی 10 و 15 میلیگرم عصاره جانیا بر کیلوگرم غذا منجر به بهبود فعالیت آنزیمهای آنتی اکسیدانی و شاخصهای بیوشیمیایی سرم خون شد و استفاده از 15 گرم عصاره جانیا بر کیلوگرم غذا در جیره غذایی ماهی کفال خاکستری توصیه میگردد.
کلید واژگان
آنزیمهای آنتی اکسیدانیجلبک دریایی قرمز
شاخصهای بیوشیمیایی خون
ماهی کفال خاکستری
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2019-08-231398-06-01
ناشر
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشورAgricultural Research,Education and Extension Organization
شاپا
1026-13542322-5998




