نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorفرح‌بخش, زهراfa_IR
dc.contributor.authorاکبرزاده, آرشfa_IR
dc.contributor.authorناجی, ابوالفضلfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T16:55:01Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T16:55:01Z
dc.date.available1399-07-08T16:55:01Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T16:55:01Z
dc.date.issued2019-08-23en_US
dc.date.issued1398-06-01fa_IR
dc.date.submitted2019-06-25en_US
dc.date.submitted1398-04-04fa_IR
dc.identifier.citationفرح‌بخش, زهرا, اکبرزاده, آرش, ناجی, ابوالفضل. (1398). ارزیابی خطر فلزات سنگین Cu, Zn, Ni برای سلامت انسان ناشی از مصرف عضله ماهی سیاه‌کولی(Linnaeus, 1754) Vimba vimba persa و ماهی سفید(kamansky, 1901) Rutilus frisii kutum در تالاب انزلی، دریای خزر. مجله علمی شیلات ایران, 28(3), 77-88. doi: 10.22092/isfj.2019.119236fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/isfj.2019.119236
dc.identifier.urihttps://isfj.areeo.ac.ir/article_119236.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/8601
dc.description.abstractفلزات سنگین به‌عنوان یکی از گروه های اصلی آلاینده‌های محیط آبی، در اثر فعالیت‌های طبیعی و انسانی به محیط آبی راه می‌یابند. این فلزات ممکن است در بدن موجودات آبزی، ازجمله ماهی تجمع یابند و خطر بالقوه برای سلامتی اکوسیستم و موجودات زنده و به‌خصوص برای انسان محسوب گردند. در مطالعه حاضر میزان فلزات سنگین مس، روی و نیکل در بافت عضله‌ی ماهی سفید (<em>Rutilus</em><em> </em><em>frisii</em> <em>Kutum</em>) و ماهی سیاه‌کولی (<em>Vimba vimba persa)</em> صید شده از سواحل بندر انزلی به‌وسیله‌ی دستگاه طیف‌سنجی جذب اتمی تعیین گردید. میانگین غلظت فلزات سنگین مس، روی و نیکل در بافت عضله ماهی سفید به ترتیب 26/1±47/7، 49/1±96/18، 23/0±68/2 و سیاه‌کولی به ترتیب 26/2±41/10، 82/6±01/32 و30/0±50/2 میکروگرم برگرم وزن خشک بود. غلظت فلزات سنگین در بافت عضله کمتر از غلظت مجاز استانداردهای بین‌المللی بود، به‌جز فلز نیکل که از استانداردهای سازمان بهداشت جهانی (WHO) و <strong>سازمان غذا و داروی آمریکا</strong> (FDA) بیشتر بود. میزان پتانسیل خطر و شاخص خطر برای هر دو گروه سنی بزرگسال و کودکان کمتر از 1 به ‌دست‌ آمد؛ بنابراین خطر چندانی برای مصرف‌کنندگان وجود ندارد. با توجه به اهمیت کیفیت ماهی مصرفی برای ساکنین مناطق شمالی ایران، جهت کنترل میزان آلاینده‌ها در آبزیان و جوامع مصرف‌کننده، باید آلاینده‌های منطقه، به‌خصوص فلزات سنگین به‌طور مستمر ارزیابی و پایش گردد.fa_IR
dc.format.extent574
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشورfa_IR
dc.publisherAgricultural Research,Education and Extension Organizationen_US
dc.relation.ispartofمجله علمی شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/isfj.2019.119236
dc.subjectپتانسیل خطرfa_IR
dc.subjectتالاب انزلیfa_IR
dc.subjectفلزات سنگینfa_IR
dc.subjectماهیfa_IR
dc.subjectمیزان جذب روزانهfa_IR
dc.titleارزیابی خطر فلزات سنگین Cu, Zn, Ni برای سلامت انسان ناشی از مصرف عضله ماهی سیاه‌کولی(Linnaeus, 1754) Vimba vimba persa و ماهی سفید(kamansky, 1901) Rutilus frisii kutum در تالاب انزلی، دریای خزرfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.citation.volume28
dc.citation.issue3
dc.citation.spage77
dc.citation.epage88


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد