• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمی شیلات ایران
    • دوره 28, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمی شیلات ایران
    • دوره 28, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مقایسه، تعیین کیفیت و ارزیابی فساد فیله‌های منجمد شده ماهی تیلاپیای نیل (Oreochromis niloticus) وارداتی و پرورش یافته در ایران

    (ندگان)پدیدآور
    موسایی پور, محبوبهشعبانپور, بهارهپورعاشوری, پرستوجمشیدی, انیسهاعتمادیان, یاسمن
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    709.2کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    یکی از مشکلات فرآورده­های تولیدی از فیله­های منجمد وارداتی ماهی تیلاپیا مانند ناگت، تلخ شدن این فراورده­ها طی نگهداری در شرایط انجماد است. لذا در این تحقیق، کیفیت فیله­های منجمد تیلاپیای وارداتی با فیله­هایی از آن­ها که در ایران پرورش یافته است طی دو ماه نگهداری ارزیابی و روند فساد در آن­ها مقایسه گردید. طبق نتایج ارزیابی­ها (ترکیبات تقریبی، تیوباربیوتوریک اسید (TBA)، اسیدهای چرب­آزاد (FFA)، هیپوزانتین (HX)، فرمالدئید (FA)، دی­متیل­آمین (DMA)، پپتیدهای محلول در تری­کلرواستیک­اسید (TCA)، حلالیت پروتئین، الکتروفورز، پروفایل اسید چرب) میزان DMA و TCA فیله­های وارداتی به ترتیب 6/0میلی­گرم DMA-N در هر 100 گرم نمونه و 35/0میلی­مول تیروزین در گرم نمونه بود که نسبت به  DMAو TCA فیله پرورشی در زمان صفر (به ترتیب 2/0 میلی­گرم DMA-N در هر 100 گرم نمونه و 18/0 میلی­مول تیروزین در گرم نمونه) بالاتر و محتوای پروتئین آن­ها (65/15درصد در فیله وارداتی و 60/18درصد در فیله پرورشی)کمتر بود. در نتیجه، بالا بودن میزان پپتیدها و تولید آن­ها طی فرایندهای بعدی در فیله­های منجمد وارداتی، می­تواند دلیل تلخی فرآورده­های تولید شده از آن­ها باشد.
    کلید واژگان
    ارزیابی کیفیت
    شاخص‌های فساد
    فیله منجمد
    مدت ماندگاری

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2019-04-21
    1398-02-01
    ناشر
    موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور
    Agricultural Research,Education and Extension Organization

    شاپا
    1026-1354
    2322-5998
    URI
    https://dx.doi.org/10.22092/isfj.2019.118894
    https://isfj.areeo.ac.ir/article_118894.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/8545

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب