تولید کمپلکس پروتئینی هیدرولیز و غنی شده با آهن از میگوی آب شیرین ( Macrobrachium nipponense)
(ندگان)پدیدآور
موسوی ندوشن, رضوانحلت آبادی فراهانی, روزبهنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این تحقیق میگوی Macrobrachium nipponense صید شده، بصورت تازه هموؤن همگن و توسط آنزیم پپسین هیدرولیز گردید، ؛ تا در نهایت یک فرآورده فراسودمند و مکمل آهن تولید شود. طی مراحل تحقیق، درجه هیدرولیز بر اساس آزمون محلول TCA، میزان پیشرفت پروتئولیز از طریق تعیین مقدار (غلظت) پروتئین به روش UV-اسپکتروفوتومتری و پتانسیل جذب آهن از طریق آزمون رنگی سنجی مبتنی بر معرف اورتوفنانترولین تعیین گردید. نتیجه آزمایش بر اساس آنالیز TCA، نشان داد طی 6 ساعت درجه هیدرولیز افزایش یافت و پس از 8 ساعت میزان هیدرولیز به حالت پایدار و فاز ثالت رسید. بالاترین ظرفیت جذب آهن (7/49 میکروگرم در میلیگرم پپتید / پروتئین) برای میگوی با درجه هیدرولیز 5/36 درصد بدست آمد. طی هیدرولیز نسبی انجام شده توسط پپسین، میزان آمینو اسیدهای تولید شده ، نشان دهنده سطوح بالای گلیسین، پرولین، آرژینین، آلانین ، آرژنین و والین بود. به نظر می رسد که در هیدرولیز میگوی Macrobrachium M. nipponense، پیوندهای پپتیدی گلیسین، پرولین، آلانین و همچنین گروه آمینو یا ایمینو از زنجیره جانبی آرژینین باعث افزایش جذب آهن می شوند. این میگو به فراوانی در بسیاری از منابع آبی کشور وجود دارد ودر نتیجه، هیدرولیز آنریمی آنزیمی و غنی سازی، یک روش و استراتژی مناسب در جهت بهره برداری اقتصادی از این میگو که به فراوانی در بسیاری از منابع آبی کشور وجود دارد؛ و در جهت آن و تولید یک محصول فراسودمند بشمار می رود.
کلید واژگان
پروتئینپپسین
Macrobrachium nipponense
هیدرولیز
کمپلکس آهن
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2019-04-211398-02-01
ناشر
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشورAgricultural Research,Education and Extension Organization
شاپا
1026-13542322-5998




