بررسی تأثیر غذای غنی شده با پروبیوتیک بر فراسنجه های رشد ماهی پرورشی قزلآلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)
(ندگان)پدیدآور
چوبکار, نسرینکاکولکی, شاپورصحرایی, فرشتهآقاجانی, عبدالرضارضایی منش, محیامحمدی, فروغنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
پروبیوتیکها در بعد وسیعی در آبزی پروری نوین استفاده میشوند. این تحقیق با هدف بررسی تأثیر بکارگیری باکتری باسیلوس سوبتیلیس بر پارامترهای رشد ماهی قزلآلای رنگین کمان و تعیین میزان مطلوب مصرف این باکتری انجام شد. در این پژوهش، تأثیر باسیلوس سوبتیلیس IS02 در قالب[sj1] یک طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار آزمایشی شامل تیمار اول فاقد مکمل پروبیوتیک، تیمار دوم حاوی 106 ، تیمار سوم با 107 و تیمار چهارم با CFU/g 108 از باسیلوس سوبتیلیس در جیره غذایی به مدت 30 روز برروی برخی از شاخصهای رشد (میزان و درصد افزایش وزن بدن، ضریب رشد ویژه، ضریب تبدیل غذایی، نسبت بازده پروتئین، نسبت بازده چربی، ارزش تولیدی پروتئین، ارزش تولیدی چربی، ضریب چاقی، غذای دریافتی توسط ماهی، کارآیی تغذیه و شاخص رشد روزانه) بررسی شد. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از تحلیل واریانس یکطرفه و آزمون Bonferroni صورت گرفت. نتایج نشان داد تیمار چهار با غلظت CFU/g 108 تأثیر معنی داری (001/0 =p) بر افزایش ارزش تولیدی پروتئین(PPV) داشته است اما در سایر پارامترهای رشد تاثیر آماری معنی داری مشاهده نگردید (05/0 p>). نتایج این پژوهش می تواند کاربرد گستردهای در بهبود تولید این گونه با ارزش و ایجاد دیدگاههای نوین در شرایط پرورشی و افزایش ارزش غذایی آن داشته باشد.). نتایج این پژوهش می تواند کاربرد گستردهای در بهبود تولید این گونه با ارزش و ایجاد دیدگاههای نوین در شرایط پرورشی و افزایش ارزش غذایی آن داشته باشد.
کلید واژگان
پروبیوتیکباسیلوس سوبتیلیس
قزلآلای رنگین کمان
سنجش رشد
شماره نشریه
5تاریخ نشر
2018-12-221397-10-01
ناشر
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشورAgricultural Research,Education and Extension Organization
شاپا
1026-13542322-5998




