تاثیر شوری بر رشد، غلظت کلروفیل و بتاکاروتن در جلبکsp. Dunaliella جداسازی شده از خلیج چابهار
(ندگان)پدیدآور
عنایتی, شیروانجوانشیر خویی, آرشرفیعی, غلامرضاپورباقر, هادیمرادی نسب, امیرعلینوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
جلبک sp. Dunaliella از شاخه جلبکهای سبز است که دارای پراکنش جهانی میباشد و در آبهای ساحلی خلیج چابهار نیز به وفور گزارش شده است. از ویژگیهای منحصر به فرد این جلبک، قدرت سازش در شوری و دمای زیاد است. این جلبک در مقابل کمبود نیترات مقاوم است و در پاسخ به تنشهای محیطی با افزایش غلظت رنگدانهها خصوصاً رنگریزه بتاکاروتن و گلیسرول پاسخ میدهد. هدف از این تحقیق، تاثیر فاکتور شوری بر نرخ رشد سلولی، میزان تولید و ذخیرهسازی کلروفیل و بتاکاروتن در جلبکDunaliella sp.بود. در این پژوهش ضمن جداسازی و خالصسازی جلبک sp. Dunaliella، تاثیر شوریهای مختلف (5/0، 75/0، 1، 5/1، 2، 3 و 4 مولار کلرید سدیم) بر رشد و تکثیر جلبک، میزان تولید کلروفیل a، b و بتاکاروتن طی مدت چهار هفته مورد بررسی قرار گرفت. میزان تولید کلروفیل (a و b) و بتاکاروتن با اسپکتروفتومتری با کمک استون اندازهگیری شد. نتایج نشان داد که جلبک Dunaliella sp.در غلظتهای 5/0، 75/0، 1، 5/1، 2، 3 و 4 مولار کلرید سدیم قادر به رشد است؛ ولی بیشترین رشد و تکثیر سلولی و همچنین بیشترین میزان تولید بتاکاروتن این جلبک بین شوریهای 5/1 تا 2 مولار کلرید سدیم میباشد (05/0p
کلید واژگان
شوریرشد
کلروفیل
جلبکsp. Dunaliella
خلیج چابهار
شماره نشریه
5تاریخ نشر
2018-12-221397-10-01
ناشر
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشورAgricultural Research,Education and Extension Organization
شاپا
1026-13542322-5998




