اثر قارچ اندوفیت Piriformospora indica بر شاخصهای مورفوفیزیولوژیکی پایه گلابی پیرودوارف در شرایط تنش شوری
(ندگان)پدیدآور
عدلی پور, محمدحسن پور, حمیدزارع نهندی, فریبرزعلی اصغرزاد, ناصرعبدالهی, عباسنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
چکیده
اهداف: گلابی یکی از مهمترین درختان میوه مناطق معتدله و جزء درختان حساس به شوری است. پژوهشها نشان داده است که استفاده از قارچ اندوفیت Piriformospora indica اثرات منفی تنش شوری را در گیاهان کاهش داده و ویژگیهای مورفوفیزیولوژیکی آنها را بهبود میبخشد.
مواد و روشها: در پژوهش حاضر، آزمایش بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با پنج تکرار، روی پایههای گلابی پیرودوارف در گلدان اجرا شد. فاکتور اول، شامل دو سطح قارچ P. indica (تلقیح و عدم تلقیح) و فاکتور دوم، چهار سطح شوری حاصل از کلرید سدیم در خاک (7/1، 3، 5/4 و 6 دسیزیمنس بر متر) بود که پس از تلقیح قارچ با ریشه گیاهان، اعمال گردید.
یافتهها: نتایج نشان داد اثر متقابل شوری × قارچ بر ویژگیهای مورفوفیزیولوژیکی، میزان کلروفیل کل (05/0 P
کلید واژگان
واژههای کلیدی: قارچ اندوفیتکلروفیل
گلابی
محتوای نسبی آب برگ
نشت یونی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2021-06-221400-04-01
ناشر
دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz
سازمان پدید آورنده
فیزیولوژی و اصلاح درختان میوه، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیهفیزیولوژی و اصلاح درختان میوه، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
علوم باغبانی – میوهکاری، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
بیولوژی و بیوتکنولوژی خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
علوم باغبانی – میوهکاری، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
شاپا
2476-43102476-4329




