• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دانش کشاورزی وتولید پایدار
    • دوره 31, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دانش کشاورزی وتولید پایدار
    • دوره 31, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر قارچ اندوفیت Piriformospora indica بر شاخص‌های مورفوفیزیولوژیکی پایه گلابی پیرودوارف در شرایط تنش شوری

    (ندگان)پدیدآور
    عدلی پور, محمدحسن پور, حمیدزارع نهندی, فریبرزعلی اصغرزاد, ناصرعبدالهی, عباس
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    931.2کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    چکیده اهداف: گلابی یکی از مهم‌ترین درختان میوه مناطق معتدله و جزء درختان حساس به شوری است. پژوهش‌ها نشان داده است که استفاده از قارچ اندوفیت Piriformospora indica اثرات منفی تنش شوری را در گیاهان کاهش داده و ویژگی‌های مورفوفیزیولوژیکی آن‌ها را بهبود می‌بخشد.   مواد و روش‌ها: در پژوهش حاضر، آزمایش به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با پنج تکرار، روی پایه‌های گلابی پیرودوارف در گلدان اجرا شد. فاکتور اول، شامل دو سطح قارچ P. indica (تلقیح و عدم تلقیح) و فاکتور دوم، چهار سطح شوری حاصل از کلرید سدیم در خاک (7/1، 3، 5/4 و 6 دسی‌زیمنس بر متر) بود که پس از تلقیح قارچ با ریشه گیاهان، اعمال گردید.   یافته‌ها: نتایج نشان داد اثر متقابل شوری × قارچ بر ویژگی‌های مورفوفیزیولوژیکی، میزان کلروفیل کل (05/0 P
    کلید واژگان
    واژه‌های کلیدی: قارچ اندوفیت
    کلروفیل
    گلابی
    محتوای نسبی آب برگ
    نشت یونی

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2021-06-22
    1400-04-01
    ناشر
    دانشگاه تبریز
    University of Tabriz
    سازمان پدید آورنده
    فیزیولوژی و اصلاح درختان میوه، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
    فیزیولوژی و اصلاح درختان میوه، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
    علوم باغبانی – میوه‌کاری، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
    بیولوژی و بیوتکنولوژی خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
    علوم باغبانی – میوه‌کاری، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس

    شاپا
    2476-4310
    2476-4329
    URI
    https://dx.doi.org/10.22034/saps.2021.13102
    https://sustainagriculture.tabrizu.ac.ir/article_13102.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/841199

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب