آنتوژنی فعالیت آنزیمهای پروتئولیتیک (پپسین، تریپسین و کیمو تریپسین) ماهی ازون برون (Acipenser stellatus) از زمان تخمگشایی تا روز 50 پس از تخمگشایی
(ندگان)پدیدآور
قاسمی, ندانوری, فرزانهایمانی, احمدشهروز, رسولنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
مطالعه حاضر به آنتوژنی فعالیت آنزیمهای پروتئولیتیک (پپسین، تریپسین و کیمو تریپسین) ماهی ازون برون میپردازد. نمونههایی از لارو ماهی ازون برون بصورت تصادفی از زمان تخمگشایی تا 50 روزگی جهت سنجش فعالیت آنزیمهای پپسین، تریپسین و کیموتریپسین تهیه شد. در لاروهای یک روزه ماهی ازون برون فعالیت پپسینی سنجش شد و فعالیت این آنزیم از روز هشتم پس از تفریخ بویژه همزمان با انتقال از تغذیه درونی به بیرونی یک افزایش ناگهانی داشت (05/0>p ). میزان فعالیت تریپسین یک روز پس از تخمگشایی U.mg protein-1 04/0 بوده و در روز هشتم پس از تخمگشایی به حداکثر رسید (05/0>p) و از روز دهم تا پنجاهم پس از تفریخ فعالیت کاهشی داشت. در کل روند فعالیت تریپسین کاهشی بود (05/0>p). بیشترین میزان فعالیت آنزیم کیموتریپسین در یک روز پس از تخمگشایی تعیین گردید (U.mg protein-1 03/0، 05/0>p). بعد از آن روند کاهشی داشت. به این معنا که در روزهای 15 و 31 پس از تخمگشایی کمی افزایش یافت و مجدد به روند کاهشی خود تا روز پنجاهم ادامه داد (05/0>p). همبستگی پیرسون نشان داد که ارتباط میان میزان فعالیت آنزیمهای تریپسین و کیموتریپسین مثبت بود، اما این همبستگی میان آنزیمهای فوق و پپسین منفی بود (05/0>p). این یافته نمایانگر افزایش غالبیت پروتئاز اسیدی در گوارش پروتئین نسبت به انواع قلیایی طی بلوغ دستگاه گوارش ماهی ازون برون میباشد. نتیجه آن که توسعه معده در گونههای ماهی دارای معده فعال به مفهوم شروع هضم اسیدی، پیشیگرفتن گوارش خارج سلولی و کارآمدتر شدن استفاده از منابع پروتئین موجود در رژیم/جیرههای غذایی میباشد.
کلید واژگان
دستگاه گوارشلارو ازون برون
آنزیمهای پروتئولیتیک
ماهیان خاویاری
ACIPENSER STELLATUS
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2018-04-211397-02-01
ناشر
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشورAgricultural Research,Education and Extension Organization
شاپا
1026-13542322-5998




