اثر بیهوش کنندگی اسانس گل میخک (Eugenia caryophyllata) در شرایط مختلف pH و درجه حرارت در بچه ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)
(ندگان)پدیدآور
شریف پور, عیسیسلطانی, مهدیعبدالحی, حسینقیومی, راضیهنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
    اثرات بیهوش کنندگی اسانس گل میخک (Eugenia caryophyllata) در بچه ماهیان کپور معمولی (Cyprinus carpio) با میانگین وزنی 91/12 گرم و انحراف معیار 29/2 بررسی و برای تعیین تاثیر برخی عوامل کیفی آب شامل درجه حرارت pH در قدرت ایجاد بیهوشی و بازگشت از آن، از غلظتهای مختلف اسانس استفاده گردید. در کلیه آزمایشها چهار متغیر شامل: زمان از دست دادن تعادل، زمان ایجاد بیهوشی، زمان ایجاد بازگشت تعادل و زمان بازگشت واکنش به محرک خارجی اندازه گیری و ثبت شد. نتایج نشان داد که اسانس میخک در تمامی آزمایشها، بیهوشی مورد نظر را در زمانی کمتر از سه دقیقه ایجاد می کند، ولی زمانهای بازگشت تعادل و بازگشت واکنش به محرک خارجی در بیشتر موارد طولانی تر از پنج دقیقه بود. بهترین عملکرد اسانس گل میخک در غلظت ppm 100 و در دمای 25 درجه سانتیگراد و پی اچ های 7 و 8 و نیز دمای 30 درجه سانتیگراد و پی اچ 9 آب مشاهده گردید. در این تحقیق اسانس گل میخک به عنوان یک بیهوش کننده مناسب برای بچه ماهی کپور معمولی مورد تائید قرار گرفت و در هیچ مرحله ای تلفات مشاهده نشد.
کلید واژگان
کپور معمولیبیهوشی
اسانس گل میخک
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2003-02-201381-12-01
ناشر
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشورAgricultural Research,Education and Extension Organization
شاپا
1026-13542322-5998




