• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمی شیلات ایران
    • دوره 18, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمی شیلات ایران
    • دوره 18, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    رابطه بین تغییرات شیمیایی ماهی کیلکا Clupeonella engrauliformis با افت وزنی در طول مدت نگهداری در سردخانه 18- درجه سانتیگراد

    (ندگان)پدیدآور
    معینی, سهرابثابتیان, مریمخالقی گرجی, علیفرهنگی, مهرداد
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    476.5کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    در اِین تحقیق رابطه بین تغییر ماهی کیلکا منجمد Clupeonella engrauliformis با افت وزنی آن در طول مدت نگهداری بمدت 150 روز در سردخانه 18- درجه سانتیگراد بصورت سنتی و صنعتی (بسته بندی شده و نشده) مورد بررسی قرار گرفت. با استفاده از آزمون آنالیز واریانس دو طرفه و مقایسه میانگین ها برای تعیین وجود اختلاف معنی دار یا عدم وجود آن از تست دانکن و ANOVA رابطه بین تغییرات فاکتورهای شیمیایی Total Volatile Nitrogen (TVN)، (PV) Peroxid Value، pH، رطوبت و آزمایش ارگانولپتیک با افت وزنی تعیین گردید. نتایج آزمایشها نشان داد که در سطح 01/0 مقدار افت وزنی برای نمونه های بسته بندی شده در مقایسه با نمونه های بسته بندی نشده در انتهای دوره آزمایش معنی دار بود بطوریکه مقدار افت وزنی برای نمونه های بدون بسته بندی 5/1 برابر بیشتر از نمونه های بسته بندی شده بود. از طرف دیگر بترتیب مقدار تغییرات TVN، پراکسید، pH و کاهش رطوبت در نمونه های بسته بندی نشده 35/1، 5/4، 32/1 و 32/1 برابر بیشتر از نمونه های بسته بندی شده بود. تجزیه و تحلیل آماری داده ها نشان داد که میزان افت وزنی در نمونه های بسته بندی نشده کیلکا با فاکتورهای اندازه گیری شده رابطه مستقیم داشت. نتایج آزمایشها برای نمونه بسته بندی شده نشان داد که رابطه مستقیمی بین افت وزنی در ماهی کیلکا بسته بندی شده و تغییرات TVN از 7 به 28 میلیگرم درصد گرم و PV از 28/2 به 01/6 میلی اکی والان در کیلوگرم، pH از 08/6 به 37/6 و کاهش رطوبت به مقدار 72/1 درصد وجود دارد. طبق تجزیه و تحلیل آماری این نتایج در سطح معنی دار می باشند (01/0>(P. براساس نتایج بدست آمده و آزمایشهای ارگانولپتیکی مدت زمان نگهداری ماهی کیلکا منجمد بسته بندی شده در سردخانه 18- درجه سانتیگراد 60 روز و ماهی کیلکای منجمد بسته بندی نشده 30 روز پیشنهاد می شود.
    کلید واژگان
    ماهی کیلکا
    ازت های فرار
    پراکسید
    افت وزنی
    فرآوری

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2009-07-23
    1388-05-01
    ناشر
    موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور
    Agricultural Research,Education and Extension Organization

    شاپا
    1026-1354
    2322-5998
    URI
    https://dx.doi.org/10.22092/isfj.2009.115460
    https://isfj.areeo.ac.ir/article_115460.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/8161

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب