نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorدهقان مدیسه, سیمینfa_IR
dc.contributor.authorسبزعلیزاده, ساراfa_IR
dc.contributor.authorکیان ارثی, فرحنازfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T16:53:47Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T16:53:47Z
dc.date.available1399-07-08T16:53:47Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T16:53:47Z
dc.date.issued2009-04-21en_US
dc.date.issued1388-02-01fa_IR
dc.date.submitted2018-02-13en_US
dc.date.submitted1396-11-24fa_IR
dc.identifier.citationدهقان مدیسه, سیمین, سبزعلیزاده, سارا, کیان ارثی, فرحناز. (1388). تعیین کیفیت آب خوریات خوزستان (شمال غربی خلیج فارس) با استفاده از شاخص (WQS). مجله علمی شیلات ایران, 18(1), 65-72. doi: 10.22092/isfj.2009.115420fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/isfj.2009.115420
dc.identifier.urihttps://isfj.areeo.ac.ir/article_115420.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/8140
dc.description.abstractاین مطالعه به منظور کیفیت آب منطقه خوریات ماهشهر در سواحل خوزستان در سال 1384-85 انجام شد. با توجه به شرایط ویژه خوریات ماهشهر چه از نظر اهمیت شیلاتی و چه از نظر شدت بهره برداری ها و فشارهای صنعتی و انسانی در این منطقه ساحلی، به منظور تعیین وضعیت سلامت اکولوژیک، از شاخص کیفیت آب (Water Quality Score) WQS استفاده شد. این مطالعه در هشت خورغنام، زنگی، دورق، احمدی، درویش، پاتیل، غزاله و بیحد انجام گردید. نمونه برداری آب جهت آنالیز فاکتورهای فیزیکی و شیمیایی بصورت ماهانه و با استفاده از بطری نمونه بردار روتنر از عمق میانه ستون آب انجام شد. این شاخص با استفاده از چند پارامتر کیفیت آب و ارزش گذاری هر پارامتر با توجه به نقش و تاثیر آنها در آبهای ساحلی از نظر سلامت حیات و تکثیر جوامع فلور و فون محاسبه می گردد. شش پارامتر مورد استفاده در این شاخص شامل اکسیژن محلول (DO)، BOD5، نیتروژن کل غیرآلی (TN)، فسفر کل (TP)، آمونیاک (NH3) و pH است. طبق نتایج آنالیز واریانس دوطرفه (ANOVA)، تمامی پارامترها به استثنای یون نیتریت در فصول مختلف دارای تغییرات معنی دار بود و پارامترهای pH، آمونیم، یون نیتریت و فسفر کل در خورهای مختلف اختلاف معنی داری را در سطح P<0.05 نشان می دهند. پارامترهای pH، آمونیاک و اکسیژن محلول دررتبه 5 یا وضعیت مطلوب، نیتروژن کل در رتبه 3 یا وضعیت ضعیف و پارامترهای فسفر کل و BOD5 در رتبه 1 یا نامطلوبترین شرایط ارزیابی شده اند. با استفاده از این شاخص، تشابه بالای خورهای مورد مطالعه از نظر کیفیت پارامترهای مختلف آب کاملا مشخص شده و رتبه کلی برای تمامی خورهای منطقه 3.33 تعیین شد که طبق تعریف شاخص بیان کننده کیفیت پایین آب است.fa_IR
dc.format.extent389
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشورfa_IR
dc.publisherAgricultural Research,Education and Extension Organizationen_US
dc.relation.ispartofمجله علمی شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/isfj.2009.115420
dc.subjectکیفیت آبfa_IR
dc.subjectWQSfa_IR
dc.subjectخوریات خوزستانfa_IR
dc.titleتعیین کیفیت آب خوریات خوزستان (شمال غربی خلیج فارس) با استفاده از شاخص (WQS)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.citation.volume18
dc.citation.issue1
dc.citation.spage65
dc.citation.epage72


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد