مقایسه ترکیبات شیمیایی آرتمیا ارومیانا غنی شده با منابع و سطوح مختلف اسیدهای چرب غیراشباع بلند زنجیره (HUFA) در زمانهای مختلف
(ندگان)پدیدآور
حافظیه, محمودکامارودین, صالحبن سعد, چی رزکمال عبد ستار, مصطفیآق, ناصرحسین پور, حمیرانوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
کیفیت غذایی سویه های تجاری آرتمیا از نظر میزان آراشیدونیک اسید ARA، ایکوزاپنتانوئیک اسید EPA و مخصوصا دکوزاهکزانوئیک اسید DHA نسبتا فقیر می باشند و لازم است این غذاهای زنده با کمک امولسیونها یا روغن های خاص غنی شوند.به منظور بهبود در محتوای EPA ، DHA، نسبت DHA/EPA و ARA ناپلیوس آرتمیا ارومیانا، امولسیون تجاری ICES30/4 ساخت بلژیک، روغن بذر کتان بعنوان روغن گیاهی، روغن کبد ماهی کاد و روغن تخمدان ماهی خاویاری بعنوان دو روغن حیوانی که در آنها میزان EPA بترتیب 29/6، 03/0، 39/11 و 55/7 و میزان DHA بترتیب 90/20، 00/0، 64/7 و 76/2 میلی گرم در لیتر وزن خشک می باشد با سه غلظت (100 ،200 و 300 واحد در میلیون) در دو زمان مختلف (12 و 24 ساعت) بعنوان ماده غنی ساز مورد ارزیابی قرار گرفتند.نتایج نشان دادند که امولسیون روغن گیاهی در سطوح و زمانهای مختلف تاثیر چندانی در افزایش محتوای اسیدهای چرب فوق غیراشباع و نسبت DHA/EPA ندارند ولی روغن های حیوانی و امولسیون در غنی سازی این اسیدها تاثیر مثبت داشته، روغن تخمدان ماهی خاویاری ضعیفترین نسبت DHA/EPA (40/0 در سطح 300 واحد در میلیون و زمان 24 ساعت) و امولسیون تجاری بهترین نسبت DHA/EPA (20/1 در سطح 300 واحد در میلیون و زمان 24 ساعت) را سبب شدند. روغن کاد (53/0 در سطح 100 واحد در میلیون و زمان 24 ساعت) بهترین روغن می باشد که با توجه به قیمت و قابلیت دستیابی می تواند برای بهبود نسبت جایگزین امولسیون تجاری گردد. بطور کلی میزان HUFA در سطح 200 واحد در میلیون و زمان 24 ساعت افزایش یافت. همچنین تمام روغن های مورد استفاده باعث افزایش درصد پروتئین و چربی در ناپلیوس آرتمیا ارومیانا گردیدند.
کلید واژگان
HUFAغنی سازی
آرتمیا ارومیانا
ترکیبات شیمیایی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2009-04-211388-02-01
ناشر
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشورAgricultural Research,Education and Extension Organization
شاپا
1026-13542322-5998




