بررسی برخی از خصوصیات زیستی ماهی شوریده به منظور بهینه سازی فصل صید در دریای عمان
(ندگان)پدیدآور
آژیر, محمد تقینوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
83-1382 مورد بررسی قرا ر گرفت. بررسی توسعه مراحل جنسی (مرحله چهارم و پنجم) یک دوره تخمریزی طولانی ازشهریور تا اردیبهشت ماه برای ماهی شوریده برآورد گردیدکه براساس روند شاخص گنادی (GSI) دو اوج تخمریزی شامل پیک قوی در اسفند تا فروردین ماه و پیک ضعیف در آبان ماه نشان داد. مقایسه شاخص کبدی(HI) وضریب چاقی(Kn) با اوج تخمریزی رابطه عکس را نشان داد. براساس اولین طول بلوغ جنسی (40 سانتیمتر = (Lm50% و احتساب صید ماهی از طول کل 40 سانتیمتر، چشمه استاندارد (گره تا گره مقابل) برای صید این گونه 100 میلیمتر محاسبه گردید. در بررسی محتویات معده، گروه ماهیان به میزان80 درصد بیشترین محتویات معده را بخود اختصاص داد که در بین آنها ماهی آنچوی40 درصد از فراوانی کل را تشکیل داده بود. طول بی نهایت (L∞)، ضریب رشد (K)، t0 (سن در طول صفر)، مرگ و میرکل (Z)، مرگ و میر صیادی (F)، مرگ و میرطبیعی (M) و ضریب بهره برداری ((E بترتیب 6/68 سانتیمتر، 35/0 در سال، 26/0- ، 74/1، 05/1، 69/0 و6/0 برای این گونه محاسبه شد. همچنین رابطه طول و وزن ماهی شوریده محاسبه شد و مقادیرa، b وr (ضریب همبستگی) بترتیب 0085/0، 0435/3 و 98/0 بدست آمد.
کلید واژگان
شوریدهOtolithes ruber
بیولوژی
پویایی جمعیت
فصل صید
دریای عمان
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2008-05-211387-03-01
ناشر
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشورAgricultural Research,Education and Extension Organization
شاپا
1026-13542322-5998




