• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • International Journal of Nano Dimension
    • Volume 8, Issue 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • International Journal of Nano Dimension
    • Volume 8, Issue 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Impact of process parameters in the generation of nanoemulsions containing omega 3 fatty acids and α-tocopherol

    (ندگان)پدیدآور
    Hosseini, SepidehHosseini, Somaye
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    648.7کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    Reasearch Paper
    زبان مدرک
    English
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    Nanoemulsion is an alternative and promising approach to overcome insolubility and bioavailability problems of bioactive compounds. In this study, the sonication parameter for preparing nanoemulsions with high α- tocopherol and linolenic acid content were optimized by using response surface methodology and their stability were evaluated during 2 months' storage. The response surface analysis results indicated that the variability of four responses could be depicted as a quadratic function of ultrasonic processing variables. This investigation revealed that, ultrasound cavitation is a powerful promising approach for controlled production of nanoemulsion with small average droplet size in a range of 94.5 ± 1.14 nm with a polydispersity index of 0.1 ± 0.022 with high α- tocopherol and linolenic acid content which are 851 ± 11.62 mg/L and 43 ± 1.27 mg/L, respectively. This study showed that applying appropriate time and intensity of low frequency ultrasound is considerable importance to maintain the nutritional value of nanoemulsions in bioactive delivery system.
    کلید واژگان
    a-tocopherol
    Droplet size
    linolenic acid
    Nanoemulsion
    Polydispersity index
    Nanochemistry

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2017-10-01
    1396-07-09
    ناشر
    Islamic Azad University-Tonekabon Branch
    سازمان پدید آورنده
    Department of Food Science and Technology, Shahr-e-Qods Branch, Islamic Azad University, 374-37541 Tehran, Iran.
    Plasma Physics Research Centre, Tehran Science and Research Branch, Islamic Azad University, 1477893855 Tehran, Iran.

    شاپا
    2008-8868
    2228-5059
    URI
    http://www.ijnd.ir/article_656344.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/80458

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب