بررسی رژیم غذایی ماهی حلوا سفید در صیدگاههای عمده استان هرمزگان
(ندگان)پدیدآور
سراجی, فرشتهزرشناس, غلامعباسدهقانی, رضانوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
ماهی حلوا سفید با نام علمی (Pampus argenteus) متعلق به خانواده Stromatidae از ماهیان با ارزش اقتصادی موجود در صیدگاههای عمده آبهای استان هرمزگان می باشد. تحقیق روی تغذیه ماهی حلوا سفید در محدوده آبهای استان هرمزگان از تیرماه 1380 لغایت آبان ماه 1381 صورت پذیرفت و 853 عدد ماهی مورد بررسی قرار گرفت.تغییرات میزان محتویات معده در گروههای طولی و مراحل مختلف باروری، شاخص خالی بودن معده (CV)، شاخص پری معده (FI)، ترجیح غذایی (FP)، شاخص معدی (GSI) و درصد فراوانی اقلام مشاهده شده برآورد گردید. دامنه تغییرات طولی ماهیان بین 62 تا 267 میلیمتر بود. از آزمون آنالیز واریانس جهت تعیین سطح معنی دار بودن اختلاف میزان تغذیه در مراحل مختلف باوری استفاده شد.پاروپایان (کوپه پودها) با میانگین 66 درصد فراوانی در محتویات معده بعنوان غذای ترجیحی این گونه محسوب می شوند.دیاتومه ها بخصوص جنسهای Oscillatoria، Navicula، Nitzschia از جلبکهای سبز - آبی و نرمتنان با میزان بیش از 10 درصد بعنوان غذای ماهی حلوا سفید محسوب شدند.تغییرات شاخص معدی (GaSI) بطور ماهانه محاسبه شد و بالاترین میزان (4.5) را در بهمن ماه نشان داد. همچنین شاخص تهی بودن معده (CV) برابر با 14.49 بدست آمد که نشاندهنده پرخوربودن این ماهی می باشد.رابطه بین محتویات معده با مراحل باروری در جنس ماده نشان داد که میزان تغذیه تا مرحله اوج بلوغ افزایش داشت ولی در زمان رسیدگی تخمکها از میزان تغذیه کاسته شده است.مطالعه رژیم غذایی ماهی حلوا سفید حاکی از درصد تغذیه جانوری بالاتر نسبت به تغذیه گیاهی بود. اقلام غذایی جانوری شامل: سخت پوستان، نرمتنان، پروتوزا، کرم نماتود، روتیفر و اقلام گیاهی شامل دیاتومه ها (باسیلاریوفیسه ها)، دینوفیسه ها و سیانوفیسه ها بود.
کلید واژگان
حلوا سفیدPAMPUS ARGENTEUS
رژیم غذایی
استان هرمزگان
خلیج فارس
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2007-07-231386-05-01
ناشر
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشورAgricultural Research,Education and Extension Organization
شاپا
1026-13542322-5998




