بررسی فلور قارچی مراحل لاروی میگوی سفید هندی در کارگاههای تکثیر استان خوزستان
(ندگان)پدیدآور
سید مرتضایی, سیدرضاکر, نیاز محمدنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
تفریخگاه های میگو در جهان به شدت به مولدین وحشی وابسته هستند و از جمله عوامل بیماریزایی که می تواند این صنعت را مورد مخاطره قرار دهد، مشکلات آلودگی قارچی است. مطالعه حاضر در دو دوره تکثیر در سالهای 81-1380 روی 140 نمونه لارو میگوی سفید هندی انجام شده است. نمونه ها در شرایط کاملا استریل از آب، غذای زنده (جلبک کتوسروس) و مراحل مختلف لاروی Penaeus indicus برداشته و بر روی محیط کشت سابرود کستروزآگار (SDA) حاوی کلروامفنیکل کشت گردید. سپس از دیگر محیط های اختصاصی، محلول چاپکس آگار - محیط PYGSA و محیط آگار مغذی جهت تشخیص نهایی استفاده گردید. در این مطالعه 10 گونه قارچ جدا و شناسایی گردید که می توان به فوزاریوم، آسپرژیلوس، آسپرژیلوس نایجر، پنی سیلیوم، کلادوسپوریوم، تریکوتشیوم، موکور و مخمر اشاره کرد. گونه غالب قارچ جدا شده، قارچ فوزاریوم بوده است. به طور کلی قارچ های شناسایی شده در این پژوهش همگی فرصت طلب بودند.
کلید واژگان
میگوی سفید هندیPenaeus indicus
قارچ
خوزستان
ایران
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2006-12-221385-10-01
ناشر
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشورAgricultural Research,Education and Extension Organization
سازمان پدید آورنده
اهوازاهواز
شاپا
1026-13542322-5998




