• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله صنایع چوب و کاغذ ایران
    • دوره 8, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله صنایع چوب و کاغذ ایران
    • دوره 8, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    افزایش کارائی ضد قارچی اسانس آویشن شیرازی با رهایش کنترل شده آن به روش میکروکپسوله کردن

    (ندگان)پدیدآور
    میری, سیدمحمودطارمیان, اصغرآزادفلاح, محمدعبدالخانی, علیافهامی, داوود
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    559.8کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    هدف از این تحقیق استفاده از روش میکروکپسوله‌کردن یا ریزپوشانی برای حفظ ترکیبات فرار اسانس‌ آویشن و افزایش اثربخشی خصوصیات ضدقارچی آن با مکانیسم رهاسازی کنترل شده طی زمان بود. برای این منظور، در ابتدا با استفاده از دستگاه کلونجر اسانس آویشن تهیه و سپس با استفاده از روش تبخیر حلال و تشکیل امولسیون روغن در آب، کپسول‌های هسته- پوسته تشکیل شدند که دارای هسته روغنی و پوسته پلیمری از جنس پلی متیل متاکریلات بودند. بازدهی میزان کپسوله‌شدن مواد با روش طیف‌سنجی مرئی- فرابنفش اندازه‌گیری شد و میزان بازدهی کپسول‌ها 68 درصد تعیین شد. همچنین اندازه و شکل کپسول‌های تولید شده با کمک میکروسکوپ نوری و مرفولوژی آن‌ها توسطمیکروسکوپ الکترونی روبشی بررسی شد. نتایج سینتیک رهایش ترکیبات فرار آویشن در حالت معمولی و کپسوله‌شده نشان داد که در مدت زمانی که همه ترکیبات اسانس آویشن تبخیر می‌شوند، تنها 6 درصد آویشن کپسوله شده تبخیر شده و وارد محیط می‌شود. همچنین برای بررسی میزان اثربخشی اسانس آویشن در دو حالت معمولی و کپسوله‌شده قبل و پس از آبشویی، از کپک آسپرژیلوس نایجر با روش آزمون کاغذ صافی استفاده شد. نتایج نشان داد تفاوت چندانی بین خصوصیات مانع‌شوندگی اسانس آویشن در حالت معمولی با نمونه شاهد وجود ندارد و سرعت تبخیر بالای ترکیبات موثره آویشن از اثربخشی آن می‌کاهد. در مقابل، نقش بارز میکروکپسوله‌کردن پس از آبشویی مشخص شد وکارائی بالای اسانس آویشن کپسوله‌شده در برابر رویش کپک حاکی از قابلیت بالای این روش در حفظ ترکیبات ضدمیکروبی اسانس آویشن بود.
    کلید واژگان
    اسانس آویشن
    پلی متیل متاکریلات
    رهایش کنترل‌شده
    کپک آسپرژیلوس
    میکروکپسوله‌کردن
    حفاظت چوب

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2018-02-20
    1396-12-01
    ناشر
    انجمن علوم و صنایع چوب و کاغذ ایران
    Iranian Scientific Association of Wood and Paper Industries
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی دکتری گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران
    دانشیار گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران
    استادیار گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران
    دانشیار گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران
    استادیار گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران

    شاپا
    2008-9066
    2423-3242
    URI
    http://www.ijwp.ir/article_25657.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/78243

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب