بستهبندی کاغذی جدید پوششدهی شده با پوشش ممانعتی پایدار شده بر پایه موم پلیاتیلن برای استفاده در بستهبندیهای مواد غذایی
(ندگان)پدیدآور
مرزبانی, پویاآزادفلاح, محمدیوسف زاده, مریمنجفی, فرهودپوربابایی, احمد علینوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
بستهبندی مواد غذایی بهعنوان یکلایه محافظ، یکی از مهمترین عواملی است که نقش کلیدی در تأمین بهداشت و سلامت مواد غذایی ایفا میکند. هدف از این پژوهش تهیه یک ماده بستهبندی کاغذی جدید از طریق پوششدهی با یک پوشش ممانعتی پراکنده جدید بر پایه ترکیبی از پروتئین ایزوله سویا و امولسیون موم پلیاتیلن بود. برای این منظور ویژگیهای مکانیکی، مقاومت به جذب آب و نفوذپذیری در برابر اکسیژن نمونهها موردبررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که اگرچه با افزودن موم پلیاتیلن مقاومت کششی مقواهای پوششدار کاهش پیدا کرد اما اختلاف قابلتوجهی بین مقواهای پوششدهی شده با پروتئین و ترکیب حاوی 30 درصد موم پلیاتیلن وجود نداشت و مقواهای پوششدهی شده با ترکیب حاوی 50 درصد موم پلیاتیلن تنها کاهش 6 درصدی در مقایسه با نمونههای پوششدهی شده با پروتئین نشان دادند. با افزایش سهم پلیاتیلن در فرمولاسیون پوشش میزان نفوذپذیری اکسیژن در مقواهای پوششدار افزایش یافت اما میزان جذب آب و نفوذپذیری بخارآب بهطور چشمگیری کاهش پیدا کرد.
کلید واژگان
بسته بندی مواد غذاییمقوا
پوشش ممانعتی
پروتئین ایزوله سویا
موم پلی اتیلن
تکنولوژی تولید خمیرکاغذ و کاغذسازی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2020-05-211399-03-01
ناشر
انجمن علوم و صنایع چوب و کاغذ ایرانIranian Scientific Association of Wood and Paper Industries
سازمان پدید آورنده
گروه علوم و مهندسی صنایع چوب و کاغذ، دانشکده منابع طبیعی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران کرج، ایرانگروه علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشکده منابع طبیعی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
دانشکده مهندسی نساجی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران، ایران.
پژوهشکده پوشش های سطح و فناورری های نوین، پژوهشگاه علوم و فناوری رنگ و پوشش، تهران، ایران.
گروه علوم خاک، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران.
شاپا
2008-90662423-3242




