تاثیر ذرات نانورس و سازگارکنندگی پلیپروپیلن اکسیدشده در فاز مذاب بر خواص مکانیکی و فیزیکی چندسازه چوب پلاستیک
(ندگان)پدیدآور
نصرتی ششکل, بابکدهدست, فاطمهمحبّی گرگری, رحیمعبدوس, مجیدنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
این تحقیق با هدف بررسی اثر ذرات نانورس و سازگارکنندگی پلیپروپیلن اکسیدشده در فاز مذاب بر خواص مکانیکی و فیزیکی چندسازه چوب پلاستیک حاصل از آرد گیاه نی (Phragmites australis) و پلیپروپیلن انجام شد. بدینمنظور پلیپروپیلن بهروش مذاب و طی مدت 2 ساعت، در مجاورت اکسیژن هوا و الکل 1- دودکانول اکسید شد. سپس آرد گیاه نی با نسبت وزنی 50 درصد با فاز پلیمری بههمراه سازگارکننده در دو سطح (0 و 3 درصد) و ذرات نانورس در 3 سطح (0، 2 و 4 درصد) در دستگاه مخلوطکن داخلی بهمدت 6 دقیقه و تحت دمای 165 درجه سانتیگراد مخلوط شد. در نهایت نمونههای آزمونی با ابعاد 2×150×150 میلیمتر با استفاده از دستگاه پرس گرم ساخته شد. خواص مکانیکی و فیزیکی نمونهها نظیر مدول و مقاومتهای کششی و خمشی، مقاومت به ضربه، جذب آب و واکشیدگی ضخامتی بلندمدت مطابق آییننامههای استاندارد ASTM مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که استفاده از سازگارکننده سبب بهبود کلیه خواص مکانیکی و فیزیکی چندسازه گردید. همچنین نتایج حاکی از آن بود که خواص مکانیکی و فیزیکی چندسازه چوبپلاستیک بهاستثنای مقاومت به ضربه فاقدار، با افزایش مقدار نانورس بهبود یافته است. مطالعات ساختاری کامپوزیت و چگونگی پراکنش نانو ذرات نیز با استفاده از طیفسنجی تفرق اشعه ایکس و تصاویر میکروسکوپ الکترونی عبوری نشان داد که توزیع ذرات نانورس در زمینه پلیمری از نوع ساختارهای بینلایهای بوده است.
کلید واژگان
چوبپلاستیکنانورس
پلیپروپیلن اکسیدشده
میکروسکوپ الکترونی
Phragmites Australis
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2018-05-221397-03-01
ناشر
انجمن علوم و صنایع چوب و کاغذ ایرانIranian Scientific Association of Wood and Paper Industries
سازمان پدید آورنده
استادیار گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه زابل، زابل، ایراندانشآموخته کارشناسی ارشد فرآوردههای چندسازه چوب، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه زابل، زابل، ایران
مربی گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه زابل، زابل، ایران
استاد گروه شیمی، دانشکده مستقل شیمی، دانشگاه امیرکبیر، تهران، ایران
شاپا
2008-90662423-3242




