اثر بازیافت بر ویژگی های شیمیایی و استخوانی شدن خمیرکاغذهای CMP و NSSC
(ندگان)پدیدآور
آزادفلاح, محمدمیرزازاد, فهیمههمزه, یحیینوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
الیاف سلولزی هنگامی که در معرض چرخههای تر و خشک شدن قرار میگیرند، دستخوش تغییرات برگشتناپذیری به عنوان استخوانی شدن بیان شوند. در این تحقیق تاثیر بازیافت بر ویژگیهای شیمیایی و استخوانی شدن خمیر کاغذ های سولفیت خنثی نیمهشیمیایی (NSSC) و خمیر کاغذ شیمیایی- مکانیکی (CMP) ارزیابی شد. خمیرکاغذهای مورد نظر سه بار تحت فرآیند بازیافت قرار گرفتند، و پدیده استخوانی شدن در این خمیرکاغذها از راه اندازهگیری میزان ماندگاری آب تعیین شد. نتایج نشان داد که میزان ماندگاری آب و مقدار گروه های اسیدی با افزایش بارهای بازیافت، کاهش و استخوانی شدن با تکرار چرخه تر و خشک شدن، افزایش یافت. همچنین بررسی شاخص بلورینگی (کریستالینیته) خمیرکاغذها در طی مرحله بازیافت اول توسط ATR- FTIR افزایش این شاخص را در مقایسه با خمیرکاغذ دست اول نشان داد. در این تحقیق تغییرات طول الیاف در طی فرآیند بازیافت قابل توجه نبود. با توجه به نتایج میتوان استخوانی شدن را یکی از دلایل اصلی افت کیفیت کاغذهای بازیافتی بشمار آورد. از سویی، کاهش میزان گروههای اسیدی میتواند یکی دیگر از دلایل کاهش در میزان ماندگاری آب و مقاومت خمیرکاغذ با بازیافت باشد.
کلید واژگان
بازیافتخمیر کاغذ نیمه شیمیایی سولفیت خنثی
خمیر کاغذ شیمیایی- مکانیکی
شاخص بلورینگی (کریستالینیته)
استخوانی شدن
میزان ماندگاری آب
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2012-05-211391-03-01
ناشر
انجمن علوم و صنایع چوب و کاغذ ایرانIranian Scientific Association of Wood and Paper Industries
سازمان پدید آورنده
عضو هیات علمی گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهرانکارشناس ارشد علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران
عضو هیات علمی گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران
شاپا
2008-90662423-3242




