مقایسه کیفیت چربی کیلکای آنچوی (Clupeonella engrauliformis) در دو روش حمل و نگهداری موقت سرد
(ندگان)پدیدآور
رضایی, مسعودسحری, محمد علیمعینی, سهرابصفری, محمدغفاری, فرحنازنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
    کیلکای آنچوی فراوانترین میزان صید را در بین شگ ماهیان دریای مازندران دارد. کیفیت پایین بسیاری از فرآورده های ماهی مربوط به کیفیت مواد خام می باشد و کیفیت مواد خام ارتباط نزدیکی با آسیب چربی آن دارد. در این تحقیق کیلکای آنچوی از محل صید روی عرشه به دو روش حمل و نگهداری با مخازن آب خنک شده دریا (Chilled Sea Water = CSW) به نسبت های 60، 25 و 15 درصد بترتیب از ماهی، یخ و آب دریا که دمای مخلوط 2- درجه سانتیگراد بوده و بوسیله جعبه حاوی پودر یخ که نسبت ماهی به یخ 1:2 بود به محل فرآوری حمل گردید و خصوصیات کیفی آن از جمله میزان رطوبت، چربی کل، فسفولیپید، چربی خنثی، ترکیبات اسیدهای چرب، عدد پراکسید، اسیدهای چرب آزاد، آهن هم، تیوباربیتوریک اسید، فلورسانس فاز آلی عصاره کلروفرمی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل، کیفیت برتر چربی ماهی را در روش CSW نشان داد.
کلید واژگان
کیلکای آنچویCLUPEONELLA ENGRAULIFORMIS
کیفیت چربی
حمل و نگهداری
دریای مازندران
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2003-11-221382-09-01
ناشر
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشورAgricultural Research,Education and Extension Organization
سازمان پدید آورنده
نورنور
کرج
کرج
تهران
شاپا
1026-13542322-5998




