نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorفرهودی, آناهیتاfa_IR
dc.contributor.authorسوری‌نژاد, ایمانfa_IR
dc.contributor.authorنفیسی‌بهابادی, محمودfa_IR
dc.contributor.authorسجادی, میرمسعودfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T16:52:36Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T16:52:36Z
dc.date.available1399-07-08T16:52:36Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T16:52:36Z
dc.date.issued2017-08-23en_US
dc.date.issued1396-06-01fa_IR
dc.date.submitted2017-11-05en_US
dc.date.submitted1396-08-14fa_IR
dc.identifier.citationفرهودی, آناهیتا, سوری‌نژاد, ایمان, نفیسی‌بهابادی, محمود, سجادی, میرمسعود. (1396). تأثیر جایگزینی نسبی آرد ماهی با جلبک قرمز دریایی Gracilaria pygmaea بر عملکرد رشد، شاخص‌های خونی و بیوشیمیایی سرم خون ماهی باس دریایی آسیایی Lates calcarifer (Bloch, 1790). مجله علمی شیلات ایران, 26(3), 77-89. doi: 10.22092/isfj.2017.113524fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/isfj.2017.113524
dc.identifier.urihttps://isfj.areeo.ac.ir/article_113524.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/7716
dc.description.abstractاثر تغذیه­ای ماکروجلبک قرمز گراسیلاریا (<em>Gracilaria</em><em>pygmaea</em>) بر عملکرد رشد، شاخص­های خونی و بیوشیمیایی سرم خون ماهی باس دریایی آسیایی (<em>Lates</em> <em>calcarifer</em>) با وزن اولیه 9/5±28 گرم در یک دوره شش هفته­ای بررسی شد. جیره­های آزمایشی شامل دو جیره­ کنترل مثبت (آرد ماهی) و منفی (آرد ماهی-پودر سویا) و سه جیره حاوی جلبک گراسیلاریا با جایگزینی در سطوح 3، 6 و 9 درصد بود. نتایج نشان داد که جایگزینی سطوح متفاوت جلبک قرمز گراسیلاریا در جیره غذایی باس دریایی آسیایی بر میزان رشد روزانه، ضریب تبدیل غذایی و وزن نهایی تأثیر منفی نداشته و حتی وزن نهایی در تیمار نغذیه شده با 6% گراسیلاریا، بیشتر از سایر تیمارها بود. شاخص وضعیت در تیمار کنترل منفی (تیمار شاهد) و نرخ رشد ویژه در تیمار تغذیه شده با 6% گراسیلاریا بیشتر از سایر تیمارها بود (05/0>p). در بین تیمارهای مختلف از نظر میزان هموگلوبین، هماتوکریت، تعداد گلبول­های سفید و شمارش افتراقی آن اختلاف معنی داری مشاهده نشد (05/0<p). در بین شاخص­های بیوشیمیایی سرم ماهی باس دریایی آسیایی تنها گلوکز تفاوت معنی­داری را در بین تیمارهای مختلف نشان نداد (05/0<p). میزان کلسترول در تیمار کنترل منفی و گراسیلاریا 9% مشابه و در مقایسه با سایر تیمارها، به طور معنی­داری بالاتر بود (05/0>p). مقادیر آلبومین در تیمار گراسیلاریا 6% و پروتئین کل، تری گلیسیرید و کلسترول در تیمار گراسیلاریا 3% پایین ترین سطح را داشتند. در مجموع، بنظر می‌رسد جایگزینی منبع گران آرد ماهی با ماکروجلبک قرمز گراسیلاریا در جیره غذایی ماهی گوشتخوار باس دریایی آسیایی تأثیر منفی بر شاخص­های رشد و ایمنی ندارد و حتی موجب بهبود برخی شاخص­های رشد و پارامترهای خونی و بیوشیمیایی سرم خون در سطح جایگزینی 6% می­شود.fa_IR
dc.format.extent799
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشورfa_IR
dc.publisherAgricultural Research,Education and Extension Organizationen_US
dc.relation.ispartofمجله علمی شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/isfj.2017.113524
dc.subjectباس دریایی آسیایی Lates calcariferfa_IR
dc.subjectجلبک گراسیلاریاfa_IR
dc.subjectجیره غذاییfa_IR
dc.subjectنرخ رشد ویژهfa_IR
dc.subjectایمنی غیر اختصاصیfa_IR
dc.titleتأثیر جایگزینی نسبی آرد ماهی با جلبک قرمز دریایی Gracilaria pygmaea بر عملکرد رشد، شاخص‌های خونی و بیوشیمیایی سرم خون ماهی باس دریایی آسیایی Lates calcarifer (Bloch, 1790)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.citation.volume26
dc.citation.issue3
dc.citation.spage77
dc.citation.epage89


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد