نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorیزدانی, سعیدfa_IR
dc.contributor.authorرمضانی, محمدرضاfa_IR
dc.contributor.authorرفیعی, حامدfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T19:54:22Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T19:54:22Z
dc.date.available1399-07-08T19:54:22Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T19:54:22Z
dc.date.issued2019-05-22en_US
dc.date.issued1398-03-01fa_IR
dc.date.submitted2018-12-15en_US
dc.date.submitted1397-09-24fa_IR
dc.identifier.citationیزدانی, سعید, رمضانی, محمدرضا, رفیعی, حامد. (1398). ارزیابی کارایی زیست‌محیطی نظام پرورش ماهی در قفس‌های دریایی؛ مطالعه موردی استان مازندران. Agricultural Economics, 13(1), 105-131. doi: 10.22034/iaes.2019.99704.1657fa_IR
dc.identifier.issn2008-5524
dc.identifier.issn2645-3274
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22034/iaes.2019.99704.1657
dc.identifier.urihttp://www.iranianjae.ir/article_35656.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/76936
dc.description.abstractمطالعه حاضر به منظور ارزیابی کارایی زیست‌محیطی سیستم پرورش ماهی در قفس‌های دریایی و ارائه پیشنهاد‌هایی برای کاهش انتشار آلاینده‌ها به اکوسیستم دریایی در سطح استان مازندران انجام شده است. در فصل پرورشی 1395-96 تعداد 9 مزرعه فعال پرورش ماهی در قفس در این استان وجود داشته است که میزان انتشار آلاینده‌ها به محیط آبی در هر یک از این مزارع، با روشی غیر مستقیم ارزیابی شد. بر پایه نتایج، به ازای هر تن ماهی قزل‌آلای تولید شده در قفس‌های پرورش ماهی به طور متوسط 73.979 کیلوگرم نیتروژن، 13.893 کیلوگرم فسفر و 488.353 کیلوگرم کربن به محیط آزاد شده است. نرخ تبدیل غذایی (نسبت غذای داده شده به ماهیان به میزان ماهی تولید شده) نیز بین 0.897-4 با میانگین 1.249 بود که حاکی از تغییرات شدید کارایی تغذیه است. در ادامه با استفاده از رهیافت SBM-DEA به ارزیابی کارایی زیست‌محیطی هر یک از مزارع پرداخته شد. متوسط کارایی زیست‌محیطی مزارع 0.599 بود که نشان از وجود ظرفیت بالقوه بالا برای کاهش میزان انتشار آلاینده‌ها و بهبود عملکرد زیست‌محیطی دارد. بر اساس یافته‌ها ضعف دانش فنی قفس‌داران به خصوص در انتخاب زمان مناسب شروع و پایان دوره و مدیریت تغذیه، میزان آلاینده‌های آزاد شده به محیط را افزایش خواهد داد. لذا پیشنهاد می‌شود که با اعمال سیاست‌های تشویقی، مزارع موفق تجربیات خود را به دیگر مزارع منتقل کنند. این امر می‌تواند از طریق برگزاری دوره‌های آموزشی با بکارگیری مدرسین مجرب و قفس‌داران موفق عملی شود.fa_IR
dc.format.extent792
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherانجمن اقتصاد کشاورزی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofAgricultural Economicsfa_IR
dc.relation.ispartofAgricultural Economicsen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22034/iaes.2019.99704.1657
dc.subjectپرورش ماهی در قفسfa_IR
dc.subjectشمال ایرانfa_IR
dc.subjectآلودگیfa_IR
dc.subjectکارایی زیست‌محیطیfa_IR
dc.subjectSBM-DEAfa_IR
dc.subjectاقتصاد محیط زیست و منابع طبیعیfa_IR
dc.titleارزیابی کارایی زیست‌محیطی نظام پرورش ماهی در قفس‌های دریایی؛ مطالعه موردی استان مازندرانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد اقتصاد کشاورزی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه اقتصاد کشاورزی، دانشکده اقتصاد و توسعه، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، داشگاه تهران، کرج، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه تهرانfa_IR
dc.citation.volume13
dc.citation.issue1
dc.citation.spage105
dc.citation.epage131


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد