اثر جایگزینی آرد ماهی با کنجاله آفتابگردان بر شاخصهای رشد و ترکیب بدن بچهماهیان انگشتقد کپور معمولی (Cyprinus carpio)
(ندگان)پدیدآور
جاوید رحمدل, کامیارعلاف نویریان, حمیدفلاحتکار, بهرامباباخانی لشکان, آریانوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
مطالعه حاضر به منظور بررسی اثر جایگزینی آرد ماهی با کنجاله آفتابگردان بر عملکرد رشد، کارایی تغذیه و ترکیب تقریبی بدن بچهماهیان انگشتقد کپور معمولی انجام شد. پنج جیره آزمایشی با سطوح جایگزینی صفر، 25، 50، 75 و 100 درصد آرد ماهی با کنجاله آفتابگردان با سطح یکسان پروتئین، چربی و انرژی تهیه شد. نسبت آرد ماهی در جیره شاهد 28 درصد بود. بچهماهیان با وزن متوسط 36/0 ± 03/3 گرم در 15 مخزن فایبرگلاس توزیع شدند. پس از 10 هفته تغذیه با جیرههای آزمایشی، شاخصهای رشد و کارایی تغذیه مورد ارزیابی قرار گرفتند و 6 عدد ماهی از هر مخزن جهت سنجش ترکیب تقریبی بدن صید گردید. مطابق نتایج، بیشترین وزن نهایی در تیمار 25 درصد به دست آمد (05/0>p)، گرچه تفاوت در تیمارهای 50 و 75 درصد با تیمار شاهد معنیدار نبود (05/0p)، گرچه تفاوت در تیمارهای 50 و 75 درصد با تیمار شاهد معنیدار نبود (05/0p). همچنین از نظر ترکیب لاشه، تفاوت معنیداری بین تیمارها از نظر درصد رطوبت، پروتئین و چربی وجود داشت (05/0>p)، اما درصد خاکستر تفاوت معنیداری بین تیمارها نشان نداد (05/0p)، اما درصد خاکستر تفاوت معنیداری بین تیمارها نشان نداد (05/0
کلید واژگان
جایگزینیاقلام گیاهی
بهرهوری پروتئین
کپورماهیان
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2017-06-221396-04-01
ناشر
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشورAgricultural Research,Education and Extension Organization
شاپا
1026-13542322-5998




