اثرآستاگزانتین بر رشد، ترکیب شیمیایی بدن و برخی شاخصهای بیوشیمیایی سرم خون ماهی کفال خاکستری (Mugil cephalus Linnaeus,1758)
(ندگان)پدیدآور
ریگی قزاق, حمیدهآبرومند, علیضیایی نژاد, سعیداکبری, پریانوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
تحقیق حاضر بهمنظور بررسی اثر آستاگزانتین بر عملکرد رشد (وزن نهایی و ضریب رشد ویژه و شاخص وضعیت)، تغذیه (ضریب تبدیل غذایی، میزان غذای دریافتی و نسبت کارایی پروتئین)، ترکیب شیمیایی (میزان پروتئین، چربی، رطوبت و خاکستر) و برخی شاخصهای بیوشیمیایی سرم خون (پروتئین تام، گلوکز، تریگلیسرید و کلسترول) 120 قطعه ماهی کفال خاکستری g07/0±77/11 به مدت 60 روز طی آذرماه ماه 1394 در یک طرح کاملا تصادفی با 4 تیمار آزمایشی و 3 تکرار (با تعداد 10 قطعه در هر تکرار)صورت گرفت. تیمار آزمایشی شاهد از غذای بدون آستاگزانتین و در تیمارهای آزمایشی 2، 3، 4 به ترتیبmg/kg 50، 100، 150 آستاگزانتین استفاده گردید. نتایج حاصله نشان داد که بیشترین میزان غذای دریافتی، ضریب رشد ویژه، نسبت کارایی پروتئین و شاخص وضعیت در تیمار حاوی mg/kg 150 آستاگزانتین مشاهده شد (05/0>p). همچنین بیشترین وزن نهایی و پروتئین تام و کمترین تریگلیسرید و کلسترول در تیمارهای حاوی mg/kg 100 و 150 آستاگزانتین مشاهده شد. کمترین میزان چربی در تیمارهای تغذیه شده با آستاگزانتین مشاهده شد (05/0>p). در مجموع افزودن mg/kg 100 آستاگزنتین به جیره غذایی ماهی کفال خاکستری بهمنظور بهبود شاخصهای رشد، تغذیه، کیفیت لاشه و شاخصهای بیوشیمیایی خون (پروتئین تام، تریگلیسرید و کلسترول) در این ماهی پیشنهاد می شود.
کلید واژگان
ماهی کفال خاکستریآستاگزانتین
ترکیب لاشه
گلوکز
پروتئین تام
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2017-06-221396-04-01
ناشر
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشورAgricultural Research,Education and Extension Organization
شاپا
1026-13542322-5998




