یافته کوتاه: بررسی اثرات شوری های مختلف بر بافت کلیه ماهی بنی
(ندگان)پدیدآور
مروتی, حسنعبدی, رحیمشمسی, محمد مهدینوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
هدف از این تحقیق بررسی اثرات شوری های مختلف بر بافت کلیه ماهی بنی بود. برای انجام این پژوهش تعداد 144 قطعه ماهی بنی سالم با میانگین وزنی 36/2 ± 350 گرم و طول 25/1± 25 سانتیمتر در پنج گروه مورد مطالعه قرار گرفتند. گروه اول به عنوان شاهد در آب معمولی شهری کلرزدایی شده و چهار گروه بعدی به ترتیب در غلظتهایی با شوری 4، 8، 12و 16 ppt در شرایط یکسان نگهداری شدند. در روزهای 1، 3 ، 7 ، 14 ، 21 و 28 از بافت کلیه نمونههایی به ضخامت حداکثر 5/0 سانتیمتر تهیه و در محلول بوئن تثبیت شدند. پس از انجام روش استاندارد و معمول تهیه مقاطع بافتی برشهایی به ضخامت 6- 5 میکرومتر تهیه و رنگآمیزی به روش H&E بر روی آنها انجام گرفت. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که انتقال تدریجی ماهی بنی به آب با شوری بالا باعث افزایش تعداد و قطر گلومرول ها بویژه در شوری های بالا شده اما از شدت آن در روزهای پایانی دوره کاسته شده بود (p
کلید واژگان
ماهیبافت شناسی
شوری
انتقال تدریجی
شماره نشریه
5تاریخ نشر
2017-02-191395-12-01
ناشر
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشورAgricultural Research,Education and Extension Organization
سازمان پدید آورنده
دانشگاه تهراندانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر
دانشگاه شهید چمران اهواز
شاپا
1026-13542322-5998




