• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)
    • دوره 30, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)
    • دوره 30, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی اثر مکمل چربی CLA و افزودنی های چربی بر روی عملکرد تولیدی، توازن انرژی،تولید شیر و ترکیبات آن و برخی فراسنجه های خونی در گاوهای شیری هلشتاین در دوره انتقال

    (ندگان)پدیدآور
    طهمزی, یونسطهمزی, یونسعلی جو, یونس علیعلی جو, یونس علیپیرمحمدی, رسولپیرمحمدی, رسولتقی زاده, اکبرتقی زاده, اکبر
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    زمینه مطالعاتی: اسید لینولئیک به عنوان یک غذای فراسودمند و انرژی زا در جیره غذایی گاو هلشتاین به کار می رود و پیامدهای سودمندی در جیره غذایی گاو هلشتاین در دوره های مختلف مشاهده شده است. هدف: مطالعه حاضر به منظور بررسی اثر مکمل چربی CLA بر روی عملکرد تولیدی، تولید شیر و ترکیبات آن و برخی فراسنجه های خونی در گاوهای شیری هلشتاین در دوره انتقال صورت گرفت. روش کار: در این مطالعه از 18 راس گاو شیری هلشتاین 4 ساله با سابقه دو شکم زایش با وزن 50±600 کیلوگرم ، میانگین شیر تولیدی روزانه حدود5±30 کیلوگرم و وضعیت نمره بدنی حدود 3 با شرایط محیطی یکسان استفاده شد. گروه های آزمایشی شامل گروه کنترل مصرف کننده مکمل پودر چربی پالم عبوری از شکمبه به عنوان منبع اسیدچرب پالمیتیک و اولئیک (به میزان 120 گرم در روز به ازای هر گاو) و گروه دوم شامل مکمل CLA 120 گرم در روز به ازای هرگاو مکمل CLA عبوری از شکمبه به عنوان منبع اسیدچرب ترانس-10 سیس-12 CLA و سیس-9 ترانس-11 CLA وگروه سوم شامل گروه مصرف کننده مکمل های چربی (100 گرم اسید چرب در روز را که حاوی صفر و 80 گرم مخلوط ایزومرهای اسید لینولئیک کنژوگه در روز بود. نتایج: یافته های پژوهش نشان می دهد مصرف مکمل اسید لینولئیک کنژوگه و سایر افزودنی های چربی نمره وضعیت بدنی گاو های شیری تحت مطالعه به طور معنی دار افزایش یافت. تولید شیر، میزان و درصد چربی به طور معنی داری تحت تاثیر تیمار های آزمایشی واقع گردید(05/0(p≤.نتیجه گیری نهایی: نتایج پژوهش حاضر نشان داد که مصرف مکمل اسید لینولئیک کونژوگه در گاوهای هلشتاین دوره انتقال می تواند سبب افزایش نمره وضعیت بدنی گاو های شیری شودهمچنین تولید شیر و افزایش پروتئین، لاکتوز و کل مواد جامد شیر گردد.
    کلید واژگان
    اسید لینولئیک کنژوگه
    نمره وضعیت بدنی
    تولید و ترکیبات شیر
    فراسنجه ها خونی

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2020-11-21
    1399-09-01
    ناشر
    دانشگاه تبریز
    University of Tabriz
    سازمان پدید آورنده
    ریئس مرکز /جهاد کشاورزی
    ریئس مرکز /جهاد کشاورزی
    گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
    گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
    استاد/دانشگاه ارومیه
    استاد/دانشگاه ارومیه
    گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز
    گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز

    شاپا
    2008-5125
    2676-5705
    URI
    https://dx.doi.org/10.22034/as.2021.32125.1488
    https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_12427.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/756227

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب