بررسی اثر مکمل چربی CLA و افزودنی های چربی بر روی عملکرد تولیدی، توازن انرژی،تولید شیر و ترکیبات آن و برخی فراسنجه های خونی در گاوهای شیری هلشتاین در دوره انتقال
(ندگان)پدیدآور
طهمزی, یونسطهمزی, یونسعلی جو, یونس علیعلی جو, یونس علیپیرمحمدی, رسولپیرمحمدی, رسولتقی زاده, اکبرتقی زاده, اکبر
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه مطالعاتی: اسید لینولئیک به عنوان یک غذای فراسودمند و انرژی زا در جیره غذایی گاو هلشتاین به کار می رود و پیامدهای سودمندی در جیره غذایی گاو هلشتاین در دوره های مختلف مشاهده شده است. هدف: مطالعه حاضر به منظور بررسی اثر مکمل چربی CLA بر روی عملکرد تولیدی، تولید شیر و ترکیبات آن و برخی فراسنجه های خونی در گاوهای شیری هلشتاین در دوره انتقال صورت گرفت. روش کار: در این مطالعه از 18 راس گاو شیری هلشتاین 4 ساله با سابقه دو شکم زایش با وزن 50±600 کیلوگرم ، میانگین شیر تولیدی روزانه حدود5±30 کیلوگرم و وضعیت نمره بدنی حدود 3 با شرایط محیطی یکسان استفاده شد. گروه های آزمایشی شامل گروه کنترل مصرف کننده مکمل پودر چربی پالم عبوری از شکمبه به عنوان منبع اسیدچرب پالمیتیک و اولئیک (به میزان 120 گرم در روز به ازای هر گاو) و گروه دوم شامل مکمل CLA 120 گرم در روز به ازای هرگاو مکمل CLA عبوری از شکمبه به عنوان منبع اسیدچرب ترانس-10 سیس-12 CLA و سیس-9 ترانس-11 CLA وگروه سوم شامل گروه مصرف کننده مکمل های چربی (100 گرم اسید چرب در روز را که حاوی صفر و 80 گرم مخلوط ایزومرهای اسید لینولئیک کنژوگه در روز بود. نتایج: یافته های پژوهش نشان می دهد مصرف مکمل اسید لینولئیک کنژوگه و سایر افزودنی های چربی نمره وضعیت بدنی گاو های شیری تحت مطالعه به طور معنی دار افزایش یافت. تولید شیر، میزان و درصد چربی به طور معنی داری تحت تاثیر تیمار های آزمایشی واقع گردید(05/0(p≤.نتیجه گیری نهایی: نتایج پژوهش حاضر نشان داد که مصرف مکمل اسید لینولئیک کونژوگه در گاوهای هلشتاین دوره انتقال می تواند سبب افزایش نمره وضعیت بدنی گاو های شیری شودهمچنین تولید شیر و افزایش پروتئین، لاکتوز و کل مواد جامد شیر گردد.
کلید واژگان
اسید لینولئیک کنژوگهنمره وضعیت بدنی
تولید و ترکیبات شیر
فراسنجه ها خونی
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2020-11-211399-09-01
ناشر
دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz
سازمان پدید آورنده
ریئس مرکز /جهاد کشاورزیریئس مرکز /جهاد کشاورزی
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
استاد/دانشگاه ارومیه
استاد/دانشگاه ارومیه
گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز
گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز
شاپا
2008-51252676-5705



