| dc.contributor.author | رومیانی, لاله | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-08T16:52:00Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-29T16:52:00Z | |
| dc.date.available | 1399-07-08T16:52:00Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-29T16:52:00Z | |
| dc.date.issued | 2013-05-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1392-03-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2017-06-19 | en_US |
| dc.date.submitted | 1396-03-29 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | رومیانی, لاله. (1392). فعالیت ضد باکتریایی اسانس زیره سبز(Cuminum cyminum) و نیسین در مهار باکتری Streptococcus iniaeدر محیط آزمایشگاه و فیله قزل آلا. مجله علمی شیلات ایران, 22(3), 50-59. doi: 10.22092/isfj.2017.110133 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/isfj.2017.110133 | |
| dc.identifier.uri | https://isfj.areeo.ac.ir/article_110133.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/7496 | |
| dc.description.abstract | اثر ضد باکتریایی غلظت های متفاوت اسانس زیره سبز(0، 005/0، 015/0، 045/0، 135/0، 405/0 درصد) و نیسین(0، 125/0، 25/0، 5/0، 75/0 میکروگرم بر لیتر) در محیط آزمایشگاه و مدل غذایی (فیله ماهی قزل آلا) برای مهار باکتری Streptococcus iniae طی 15 روز در دمای 8 درجه سانتی گراد در سال 1392 بررسی گردید. برای این منظور، ابتدا با استفاده از روش رقت لوله ای حداقل غلظت بازدارندگی(MIC)(MBC)MIC)MBC) اسانس زیره و نیسین به ترتیب 015/0، 005/0 درصد و 25/0، 125/0 میکروگرم بر میلی لیتر بود. پس از 15 روز نتایج نشان دادند که غلظت های مختلف اسانس زیره و نیسین برای کنترل رشد باکتری در فیله ماهی مورد نظر با گروه شاهد دارای اختلاف معنی دار بودند. نتایج حاکی از آن بود که ماده نگهدارنده نیسین تا روز سوم و اسانس زیره تا روز ششم (در بالاترین غلظت اسانس) و در ترکیب با هم تا روز ششم توانستند مانع رشد باکتری شوند. بیشترین تاثیر اسانس زیره سبز با نیسین در تیمار 135/0 و 405/0 درصد اسانس با 75/0 میکروگرم بر میلی لیتر نیسین اتفاق افتاد. نیسین همراه با اسانس زیره سبز توانستند تاثیر مثبتی در کنترل باکتری فوق در فیله ماهی قزل آلا داشته باشند. و( نیسین و اسانس زیره در آزمایشگاه بدست آمد و سپس برای استفاده در مدل غذایی بکار گرفته شد. نتایج نشان داد که ( و حداقل غلظت باکتری کشی | fa_IR |
| dc.format.extent | 274 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور | fa_IR |
| dc.publisher | Agricultural Research,Education and Extension Organization | en_US |
| dc.relation.ispartof | مجله علمی شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/isfj.2017.110133 | |
| dc.subject | نیسین | fa_IR |
| dc.subject | اسانس زیره سبز | fa_IR |
| dc.subject | استرپتوکوکوس اینیایی | fa_IR |
| dc.subject | قزل آلا | fa_IR |
| dc.title | فعالیت ضد باکتریایی اسانس زیره سبز(Cuminum cyminum) و نیسین در مهار باکتری Streptococcus iniaeدر محیط آزمایشگاه و فیله قزل آلا | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.citation.volume | 22 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 50 | |
| dc.citation.epage | 59 | |