تغییرات رشد و ترکیب اسیدهای آمینه لارو ماهی سفید(Rutilus frisii kutum) در طول دوره تکامل لاروی
(ندگان)پدیدآور
خسروی بختیاروندی, نداعابدیان کناری, عبدالمحمدنظری, رجب محمدمخدومی, چنگیزنوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
این تحقیق به منظور بررسی تغییرات رشد و پروفیل اسید آمینه لارو ماهی
سفید Rutilus frisii kutum در طول دوره تکامل لاروی
ماهی صورت گرفت. برای این منظور از لاروهای حاصل از تکثیر مولدین ماهی سفید در
مرکز تکثیر و پرورش ماهیان شهید رجائی ساری نمونهبرداری دورهای شد. نمونهبرداری در روزهای 7 ، 10، 15، 20، 25، 30، 35، 40 و 50 پس از تخمگشایی انجام گرفت. نتایج رشد نشان
داد که میانگین (± انحراف استاندارد) طول ماهی
سفید در روز اول و آخر پس از تخمگشایی بترتیب 02/0±47/8 و
41/0±34/35 میلیمتر و میانگین وزن (± انحراف
استاندارد) آن بترتیب 01/0±02/4 میلیگرم و 11/1±33/483 میلیگرم بود. بررسی تغییرات ترکیب اسیدهای آمینه
ماهی سفید در مراحل مختلف رشد و تکامل لاروی، از روز 7 تا روز 50 پس از تخمگشایی،
نشان داد که ترکیب اسید آمینههای لارو ماهی سفید تغییرات معنیداری را از
خود نشان میدهد. مقایسه ترکیب اسید آمینهی لارو ماهی سفید و روتیفر همبستگی قوی
و معنیداری را نشان میدهد، اما در مقایسه با روتیفر، ضریب همبستگی غذای خشک
بالاتر بود. این نتایج نشان دادند که
ظاهراً هیچ عدم تعادل عمده و مهمی در پروفیل اسید آمینههای ضروری جیرهی غذایی
لارو ماهی وجود نداشت با این وجود ضریب همبستگی پایینتر روتیفر نسبت به غذای خشک نشان
داد که روتیفر از نظر اسید آمینههای ضروری دارای توازن و تعادل کمتری بود. در طول این مطالعه اسید آمینههای
متیونین، لیزین، آرژنین، ترئونین و هیستیدین بعنوان اسیدهای آمینه محدود کننده ظاهر
شدند و بیشترین تفاوت بین ترکیب اسید آمینهی لارو و غذای مصرفی را از خود نشان
دادند.
کلید واژگان
آبزیپروریتغذیه
جیره غذایی
ماهی سفید
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2012-06-211391-04-01
ناشر
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشورAgricultural Research,Education and Extension Organization
شاپا
1026-13542322-5998