• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمی شیلات ایران
    • دوره 19, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمی شیلات ایران
    • دوره 19, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تعیین زمان ماندگاری ماهی شوریده (Otolithes ruber) در پودر یخ

    (ندگان)پدیدآور
    شریفیان, سلیمصدیق مرتضوی, محمدزکی پور رحیم آبادی, اسحاقارشدی, علی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.256 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    در این مطالعه کیفیت ماهی شوریده طی 19 روز نگهداری در یخ از لحاظ حسی، شیمیایی (pH، TVB-N، TBA) ومیکروبی (شمارش کلی میکروب ها) بررسی شد. جدول ارزیابی حسی بر اساس نظر ارزیاب ها تصحیح گردید و جدولی خاص برای این ماهی طی نگهداری در یخ ایجاد شد. ارزیابی حسی نشان داد که رنگ و بوی آبشش، تحدب چشمها، پرده سفاق و حالت ارتجاعی گوشت بهترین شاخص های حسی در این ماهی می باشد. نتایج ارزیابی حسی و میکروبی دارای همبستگی بالایی بود. میزان باکتری ها گوشت در روز اول نگهداری برابر با 2.86 لگاریتم پرگنه در هرگرم بود و پس از روز پانزدهم نگهداری به محدویت مصرف (106) رسید   .(P میزان TVB-N در روز اول نگهداری 15.31 میلی گرم در 100 گرم و به 36.52 میلی گرم در 100 گرم عضله در روز آخر نگهداری رسید (Pاندازه گیری مقادیرTVB-N نشان داد که مجموع بازهای فرار نیتروژنی شاخص مناسبی در ارزیابی کیفیت این ماهی طی نگهداری در یخ است. میزان TBA در شروع نگهداری 0.83 میلی گرم مالون دی آلدهید در کیلوگرم بافت بود و به 3.75 میلی گرم مالون دی آلدهید/ کیلوگرم بافت در روز نوزدهم رسید(P. مقادیر TBA در طول مدت نگهداری پایین تر از حد مجاز (5 میلی گرم مالون دی آلدهید/ کیلوگرم بافت) بود. بر اساس کلیه نتایج، مدت ماندگاری ماهی شوریده طی نگهداری در پودر یخ 15 روز تعیین گردید.
    کلید واژگان
    زمان ماندگاری
    کیفیت
    ماهی شوریده
    پودر یخ

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2011-05-22
    1390-03-01
    ناشر
    موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور
    Agricultural Research,Education and Extension Organization

    شاپا
    1026-1354
    2322-5998
    URI
    https://dx.doi.org/10.22092/isfj.2017.109962
    https://isfj.areeo.ac.ir/article_109962.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/7325

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب