نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorایزدی, بهارهfa_IR
dc.contributor.authorمحبی فانی, مهدیfa_IR
dc.contributor.authorحسین زاده, سعیدfa_IR
dc.contributor.authorشکرفروش, سید شهرامfa_IR
dc.contributor.authorرسولی, آریاfa_IR
dc.contributor.authorنظیفی, سعیدfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T19:42:06Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T19:42:06Z
dc.date.available1399-07-08T19:42:06Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T19:42:06Z
dc.date.issued2020-05-21en_US
dc.date.issued1399-03-01fa_IR
dc.date.submitted2018-12-16en_US
dc.date.submitted1397-09-25fa_IR
dc.identifier.citationایزدی, بهاره, محبی فانی, مهدی, حسین زاده, سعید, شکرفروش, سید شهرام, رسولی, آریا, نظیفی, سعید. (1399). بررسی تاثیر پروبیوتیک باسیلوس کوآگولانس بر میزان تولید شیر و شاخص های مهم اقتصادی و بهداشتی شیر خام در گاو هولشتاین. مجله دامپزشکی ایران, 16(1), 5-14. doi: 10.22055/ivj.2019.161346.2101fa_IR
dc.identifier.issn1735-6873
dc.identifier.issn2676-704X
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22055/ivj.2019.161346.2101
dc.identifier.urihttp://www.ivj.ir/article_108205.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/72349
dc.description.abstractباکتری <em>باسیلوس کوآگولانس</em> به عنوان یک پروبیوتیک اسپوردار مقاوم به شرایط محیطی و دستگاه گوارش معرفی شده است.  توانایی تشکیل اسپور این پروبیوتیک را در برابر استرس­های تکنولوژیکی در فرآیند تولید و نگهداری مقاوم می‌سازد.  هدف از مطالعه­ی حاضر بررسی اثر باکتری <em>باسیلوس کواگولانس</em> (باسیلاک®) به صورت افزودنی جیره­ی غذایی گاو بر روی سطح تولید، ماده­ی خشک، درصد چربی، پروتئین خام، کازئین، پروتئین سرم و نیز بار میکروبی و تعداد سلول­های سوماتیک شیر به عنوان شاخص­های اقتصادی و بهداشتی شیر بوده است.  این مطالعه بر روی 33 رأس گاو شیری نژاد هلشتاین در دو گروه شاهد (16 رأس) و آزمایش (17 رأس) صورت گرفت.  پروبیوتیک، روزانه به مدت 63 روز به میزان 2 گرم به ازاء هر گاو به غذا اضافه شد و هر 21 روز، در سه نوبت از شیرگاوها نمونه­گیری به عمل آمد.  افزودن پروبیوتیک <em>باسیلوس کواگولانس</em> بر میزان تولید، ماده­ی خشک، چربی، لاکتوز، پروتئین سرم شیر، تعداد سلول‌های سوماتیک و بار میکروبی شیر تأثیری نداشت، اما سطح پروتئین و کازئین شیر در گروه آزمایش با مصرف این پروبیوتیک روندی افزایشی نشان داد.  در روزهای 42 و 63 مطالعه سطح پروتئین در گروه آزمایش نسبت به گروه شاهد بیش­تر بود.  سطح کازئین نیز در گروه آزمایش در روزهای 42 و 63 بیش­تر بود.  استفاده از پروبیوتیک <em>باسیلوس کوآگوانس</em> می‌تواند به عنوان یک عامل افزایش دهنده­ی فاکتورهای کیفی شیر و بهبود کیفیت فرآورده­های لبنی سودمند باشد.fa_IR
dc.format.extent421
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه شهید چمران اهوازfa_IR
dc.publisherShahid Chamran University of Ahvazen_US
dc.relation.ispartofمجله دامپزشکی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Veterinary Journalen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22055/ivj.2019.161346.2101
dc.subjectشیرfa_IR
dc.subjectپروبیوتیکfa_IR
dc.subjectباسیلوس کواگوانسfa_IR
dc.subjectپروتئین و کازئینfa_IR
dc.subjectگاوfa_IR
dc.titleبررسی تاثیر پروبیوتیک باسیلوس کوآگولانس بر میزان تولید شیر و شاخص های مهم اقتصادی و بهداشتی شیر خام در گاو هولشتاینfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانش آموخته دکتری بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد گروه مدیریت بهداشت دام، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد گروه بهداشت مواد غذایی دانشکده دامپزشکی دانشگاه شیراز، شیراز، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد گروه بهداشت مواد غذایی دانشکده دامپزشکی دانشگاه شیراز،شیراز،ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه مدیریت بهداشت دام دانشکده دامپزشکی دانشگاه شیراز،شیراز، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد گروه علوم درمانگاهی دانشکده دامپزشکی دانشگاه شیراز، شیراز، ایرانfa_IR
dc.citation.volume16
dc.citation.issue1
dc.citation.spage5
dc.citation.epage14
nlai.contributor.orcid0000-0001-7691-6435
nlai.contributor.orcid0000-0002-5501-1028


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد