| dc.contributor.author | ایزدی, بهاره | fa_IR |
| dc.contributor.author | محبی فانی, مهدی | fa_IR |
| dc.contributor.author | حسین زاده, سعید | fa_IR |
| dc.contributor.author | شکرفروش, سید شهرام | fa_IR |
| dc.contributor.author | رسولی, آریا | fa_IR |
| dc.contributor.author | نظیفی, سعید | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-08T19:42:06Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-29T19:42:06Z | |
| dc.date.available | 1399-07-08T19:42:06Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-29T19:42:06Z | |
| dc.date.issued | 2020-05-21 | en_US |
| dc.date.issued | 1399-03-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2018-12-16 | en_US |
| dc.date.submitted | 1397-09-25 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | ایزدی, بهاره, محبی فانی, مهدی, حسین زاده, سعید, شکرفروش, سید شهرام, رسولی, آریا, نظیفی, سعید. (1399). بررسی تاثیر پروبیوتیک باسیلوس کوآگولانس بر میزان تولید شیر و شاخص های مهم اقتصادی و بهداشتی شیر خام در گاو هولشتاین. مجله دامپزشکی ایران, 16(1), 5-14. doi: 10.22055/ivj.2019.161346.2101 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1735-6873 | |
| dc.identifier.issn | 2676-704X | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22055/ivj.2019.161346.2101 | |
| dc.identifier.uri | http://www.ivj.ir/article_108205.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/72349 | |
| dc.description.abstract | باکتری <em>باسیلوس کوآگولانس</em> به عنوان یک پروبیوتیک اسپوردار مقاوم به شرایط محیطی و دستگاه گوارش معرفی شده است. توانایی تشکیل اسپور این پروبیوتیک را در برابر استرسهای تکنولوژیکی در فرآیند تولید و نگهداری مقاوم میسازد. هدف از مطالعهی حاضر بررسی اثر باکتری <em>باسیلوس کواگولانس</em> (باسیلاک®) به صورت افزودنی جیرهی غذایی گاو بر روی سطح تولید، مادهی خشک، درصد چربی، پروتئین خام، کازئین، پروتئین سرم و نیز بار میکروبی و تعداد سلولهای سوماتیک شیر به عنوان شاخصهای اقتصادی و بهداشتی شیر بوده است. این مطالعه بر روی 33 رأس گاو شیری نژاد هلشتاین در دو گروه شاهد (16 رأس) و آزمایش (17 رأس) صورت گرفت. پروبیوتیک، روزانه به مدت 63 روز به میزان 2 گرم به ازاء هر گاو به غذا اضافه شد و هر 21 روز، در سه نوبت از شیرگاوها نمونهگیری به عمل آمد. افزودن پروبیوتیک <em>باسیلوس کواگولانس</em> بر میزان تولید، مادهی خشک، چربی، لاکتوز، پروتئین سرم شیر، تعداد سلولهای سوماتیک و بار میکروبی شیر تأثیری نداشت، اما سطح پروتئین و کازئین شیر در گروه آزمایش با مصرف این پروبیوتیک روندی افزایشی نشان داد. در روزهای 42 و 63 مطالعه سطح پروتئین در گروه آزمایش نسبت به گروه شاهد بیشتر بود. سطح کازئین نیز در گروه آزمایش در روزهای 42 و 63 بیشتر بود. استفاده از پروبیوتیک <em>باسیلوس کوآگوانس</em> میتواند به عنوان یک عامل افزایش دهندهی فاکتورهای کیفی شیر و بهبود کیفیت فرآوردههای لبنی سودمند باشد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 421 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه شهید چمران اهواز | fa_IR |
| dc.publisher | Shahid Chamran University of Ahvaz | en_US |
| dc.relation.ispartof | مجله دامپزشکی ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Veterinary Journal | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22055/ivj.2019.161346.2101 | |
| dc.subject | شیر | fa_IR |
| dc.subject | پروبیوتیک | fa_IR |
| dc.subject | باسیلوس کواگوانس | fa_IR |
| dc.subject | پروتئین و کازئین | fa_IR |
| dc.subject | گاو | fa_IR |
| dc.title | بررسی تاثیر پروبیوتیک باسیلوس کوآگولانس بر میزان تولید شیر و شاخص های مهم اقتصادی و بهداشتی شیر خام در گاو هولشتاین | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانش آموخته دکتری بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استاد گروه مدیریت بهداشت دام، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استاد گروه بهداشت مواد غذایی دانشکده دامپزشکی دانشگاه شیراز، شیراز، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استاد گروه بهداشت مواد غذایی دانشکده دامپزشکی دانشگاه شیراز،شیراز،ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار گروه مدیریت بهداشت دام دانشکده دامپزشکی دانشگاه شیراز،شیراز، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استاد گروه علوم درمانگاهی دانشکده دامپزشکی دانشگاه شیراز، شیراز، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 16 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 5 | |
| dc.citation.epage | 14 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0001-7691-6435 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0002-5501-1028 | |