• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله دامپزشکی ایران
    • دوره 15, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله دامپزشکی ایران
    • دوره 15, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی اثر تجویز خوراکی عصاره‌ی پیاز (Allium cepa. L) بر پروفایل لیپیدی، برخی فراسنجه‌های خون و عملکرد تولیدی بره‌های شیرخوار ترکی قشقایی

    (ندگان)پدیدآور
    امیری, مسیبجلودار, غلامعلینظیفی, سعید
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    417.6کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    این پژوهش جهت بررسی اثر عصاره­ی پیاز بر پروفایل لیپیدی سرم، متابولیت­های خون و عملکرد تولیدی بره­های شیرخوار انجام گرفت.  برای انجام این آزمایش از 18 رأس بره شیرخوار ترکی قشقایی در سن 30 روزگی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 گروه 6 رأسی به مدت 60 روز استفاده شد.  گروه­های آزمایشی شامل:  1) جیره­ی پایه بدون افزودن عصاره­ی پیاز+ شیر گوسفند، 2) جیره­ی پایه حاوی mg/kg150عصاره­ی پیاز+ شیر گوسفند، 3) جیره­ی پایه حاوی mg/kg250 عصاره­ی پیاز+شیر گوسفند، برای هر رأس بره بودند.  وزن­کشی به صورت هفتگی و خوراک مصرفی به طور روزانه اندازه­گیری شد.  تجزیه و تحلیل داده­ها با نرم­افزار SAS و رویه­ی ANOVA و مقایسه­ی میانگین با دانکن در سطح 5 درصد انجام شد.  نتایج این پژوهش نشان داد که افزایش وزن روزانه، و مقدار خوراک مصرفی به طور معنی­داری در گروه mg/kg250 عصاره­ی پیاز بالاتر از گروه کنترل و mg/kg150 بود.  بین گروه­ها در ضریب تبدیل غذایی اختلاف معنی­داری مشاهده نشد.  مقدار تری­گلسرید، LDL، VLDL و گلوکز در گروه­های دریافت کننده­ی عصاره­ی پیاز کاهش و مقدار HDL افزایش یافت.  از نظر مقدار آلبومین، گلوبولین، کلسترول، اوره، اسید اوریک، کراتینینو پروتئین تام بین تیمارهای آزمایشی تفاوت معنی­داری مشاهده نشد.  نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که افزودن عصاره­ی پیاز می­تواند اثرات مثبتی بر عملکرد تولیدی و پروفایل لیپیدی در بره­های شیرخوار داشته باشد.
    کلید واژگان
    بره های شیرخوار
    پروفایل لیپیدی
    عصاره پیاز
    عملکرد تولیدی

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2020-01-21
    1398-11-01
    ناشر
    دانشگاه شهید چمران اهواز
    Shahid Chamran University of Ahvaz
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی دکتری فیزیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
    استاد گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
    استاد گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران

    شاپا
    1735-6873
    2676-704X
    URI
    https://dx.doi.org/10.22055/ivj.2019.133640.2044
    http://www.ivj.ir/article_101914.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/72338

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب