بررسی اثر تجویز خوراکی عصارهی پیاز (Allium cepa. L) بر پروفایل لیپیدی، برخی فراسنجههای خون و عملکرد تولیدی برههای شیرخوار ترکی قشقایی
(ندگان)پدیدآور
امیری, مسیبجلودار, غلامعلینظیفی, سعیدنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
این پژوهش جهت بررسی اثر عصارهی پیاز بر پروفایل لیپیدی سرم، متابولیتهای خون و عملکرد تولیدی برههای شیرخوار انجام گرفت. برای انجام این آزمایش از 18 رأس بره شیرخوار ترکی قشقایی در سن 30 روزگی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 گروه 6 رأسی به مدت 60 روز استفاده شد. گروههای آزمایشی شامل: 1) جیرهی پایه بدون افزودن عصارهی پیاز+ شیر گوسفند، 2) جیرهی پایه حاوی mg/kg150عصارهی پیاز+ شیر گوسفند، 3) جیرهی پایه حاوی mg/kg250 عصارهی پیاز+شیر گوسفند، برای هر رأس بره بودند. وزنکشی به صورت هفتگی و خوراک مصرفی به طور روزانه اندازهگیری شد. تجزیه و تحلیل دادهها با نرمافزار SAS و رویهی ANOVA و مقایسهی میانگین با دانکن در سطح 5 درصد انجام شد. نتایج این پژوهش نشان داد که افزایش وزن روزانه، و مقدار خوراک مصرفی به طور معنیداری در گروه mg/kg250 عصارهی پیاز بالاتر از گروه کنترل و mg/kg150 بود. بین گروهها در ضریب تبدیل غذایی اختلاف معنیداری مشاهده نشد. مقدار تریگلسرید، LDL، VLDL و گلوکز در گروههای دریافت کنندهی عصارهی پیاز کاهش و مقدار HDL افزایش یافت. از نظر مقدار آلبومین، گلوبولین، کلسترول، اوره، اسید اوریک، کراتینینو پروتئین تام بین تیمارهای آزمایشی تفاوت معنیداری مشاهده نشد. نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که افزودن عصارهی پیاز میتواند اثرات مثبتی بر عملکرد تولیدی و پروفایل لیپیدی در برههای شیرخوار داشته باشد.
کلید واژگان
بره های شیرخوارپروفایل لیپیدی
عصاره پیاز
عملکرد تولیدی
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2020-01-211398-11-01
ناشر
دانشگاه شهید چمران اهوازShahid Chamran University of Ahvaz
سازمان پدید آورنده
دانشجوی دکتری فیزیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایراناستاد گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
استاد گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
شاپا
1735-68732676-704X




