مطالعه مقادیر برخی فلزات سنگین در عسل های تولیدی استان چهار محال و بختیاری
(ندگان)پدیدآور
مشتاقی بروجنی, حمدالهخلیلی صدرآباد, الهامبنیادیان, مجتبیوکیل زاده, آلالهنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
عسل شهد گلها و گیاهان است که توسط زنبور عسل تولید می شود. عسل به عنوان شاخصی برای تشخیص میزان آلودگی های محیطی استفاده می شود. با توجه به گسترش و صنعتی شدن شهرها، میزان سه عنصر فلزی در عسل های پنج منطقه چهارمحال و بختیاری مورد بررسی قرار گرفت. مقدار سه فلز جیوه، سرب و کادمیوم با استفاده از دستگاه پتانسیومتری برای 75 نمونه عسل آنالیز گردید. نتایج بیان کننده عدم وجود عنصر جیوه در تمامی نمونه های مورد مطالعه بود. میزان کادمیوم در عسل های لردگان (58/6 میکروگرم در کیلوگرم) به طور معنی داری (05/0 P با توجه به کمتر بودن متوسط مقادیر عناصر سرب، کادمیوم و جیوه در نمونه عسلهای تولید شده در استان چهارمحال و بختیاری نسبت به حد استاندارد جهانی، میتوان بیان نمود که مصرف عسلهای تولیدی این استان، از نظر وجود فلزات سنگین، برای سلامت و بهداشت عمومی خطری در پی ندارد. اما با صنعتی شدن این منطقه در آیندهای نه چندان دور، توجه بیشتری در کنترل آلودگی با فلزات سنگین نیاز می باشد.
کلید واژگان
عسلسرب
جیوه
کادمیوم
دستگاه پتانسیومتری
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2018-04-211397-02-01
ناشر
دانشگاه شهید چمران اهوازShahid Chamran University of Ahvaz
سازمان پدید آورنده
دانشیار گروه بهداشت مواد غذایی و کنترل کیفی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهرکرداستادیار مرکز تحقیقات بیماریهای مشترک انسان و دام، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد
دانشیار گروه بهداشت مواد غذایی و کنترل کیفی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهرکرد
دانش آموخته دکترای حرفه ای، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهرکرد
شاپا
1735-68732676-704X




