بررسی ترکیبات شیمیایی و ویژگیهای عملکردی پروتئین ایزوله شده از فانوسماهی (Benthosema pterotum) با استفاده از روش تغییر pH
(ندگان)پدیدآور
اولیائی, نجمهموسوینسب, مرضیهقربانی, محمدصادقی ماهونک, علیرضامقصودلو, یحیینوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
هدف از این تحقیق تولید ایزوله پروتئینی از فانوسماهی (Benthosema pterotum) و بررسی ترکیبات شیمیایی و ویژگیهای عملکردی آن بود. ایزوله پروتئین ماهی با روش تغییر pH با استفاده از pH های قلیایی (10 و 12) تولید گردید. نتایج نشان دادند که راندمان استخراج پروتئین در pH 12 به شکل معنیداری بیشتر از pH 10 بود. نتایج حاصل از تعیین مقدار چربی نمونهها نشان داد قلیا اثر معنیداری بر کاهش چربی ایزولههای پروتئینی داشت و با افزایش pH میزان چربی به شکل معنیداری کاهش یافت. بررسی ویژگیهای عملکردی از قبیل ظرفیت حفظ آب، حفظ روغن، خاصیت امولسیفایری، کفکنندگی و حلالیت ایزولههای پروتئینی نیز نشان داد با افزایش pH ویژگیهای عملکردی بهبود یافته و پروتئین ایزوله شده در pH 12 نسبت به pH 10 برتری داشت. بررسی و مقایسه خصوصیات رنگی (L، a و b) پروتئینهای ایزوله شده نشان داد پروتئینهای ایزوله شده در pH 12 رنگ روشنتری (پارامتر L بالاتر) نسبت به پروتئینهای ایزوله شده در pH 10 داشتند. همچنین با افزایش pH میزان قرمزی (پارامتر a) و زردی (پارامتر b) ایزولههای پروتئینی کاهش یافت. نتایج فوق نشان داد ایزوله پروتئین فانوس ماهی تولید شده دارای ویژگیهای عملکردی مناسبی است و استفاده از قلیا منجر به بهبود عملکرد و پارامترهای رنگی ایزوله پروتئینی میشود.
کلید واژگان
فانوسماهی (Benthosema pterotum)ایزوله پروتئین ماهی
قلیا
ویژگیهای عملکردی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2014-03-211393-01-01
ناشر
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشورAgricultural Research,Education and Extension Organization
شاپا
1026-13542322-5998




