• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمی شیلات ایران
    • دوره 24, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمی شیلات ایران
    • دوره 24, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی ترکیبات شیمیایی و ویژگی‌های عملکردی پروتئین ایزوله شده از فانوس‌ماهی (Benthosema pterotum) با استفاده از روش تغییر pH

    (ندگان)پدیدآور
    اولیائی, نجمهموسوی‌نسب, مرضیهقربانی, محمدصادقی ماهونک, علیرضامقصودلو, یحیی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    778.5کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    هدف از این تحقیق تولید ایزوله پروتئینی از فانوس­ماهی (Benthosema pterotum) و بررسی ترکیبات شیمیایی و ویژگی­های عملکردی آن بود. ایزوله پروتئین ماهی با روش تغییر pH با استفاده از pH های قلیایی (10 و 12) تولید گردید. نتایج نشان دادند که راندمان استخراج پروتئین در pH 12 به شکل معنی­داری بیشتر از pH 10 بود.  نتایج حاصل از تعیین مقدار چربی نمونه­ها نشان داد قلیا اثر معنی­داری بر کاهش چربی ایزوله­های پروتئینی داشت و با افزایش pH میزان چربی به شکل معنی­داری کاهش یافت. بررسی ویژگی­های عملکردی از قبیل ظرفیت حفظ آب، حفظ روغن، خاصیت امولسیفایری، کف­کنندگی و حلالیت ایزوله­های پروتئینی نیز نشان داد با افزایش pH ویژگی­های عملکردی بهبود یافته و پروتئین ایزوله شده در pH 12 نسبت به pH 10 برتری داشت. بررسی و مقایسه خصوصیات رنگی (L، a و b) پروتئین­های ایزوله شده نشان داد پروتئین­های ایزوله شده در pH 12 رنگ روشن­تری (پارامتر L بالاتر) نسبت به پروتئین­های ایزوله شده در pH 10 داشتند. همچنین با افزایش pH میزان قرمزی (پارامتر a) و زردی (پارامتر b) ایزوله­های پروتئینی کاهش یافت. نتایج فوق نشان داد ایزوله پروتئین فانوس ماهی تولید شده دارای ویژگی­های عملکردی مناسبی است و استفاده از قلیا منجر به بهبود عملکرد و پارامترهای رنگی ایزوله پروتئینی می­شود.
    کلید واژگان
    فانوس‌ماهی (Benthosema pterotum)
    ایزوله پروتئین ماهی
    قلیا
    ویژگی‌های عملکردی

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2014-03-21
    1393-01-01
    ناشر
    موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور
    Agricultural Research,Education and Extension Organization

    شاپا
    1026-1354
    2322-5998
    URI
    https://dx.doi.org/10.22092/isfj.2014.103048
    https://isfj.areeo.ac.ir/article_103048.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/7225

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب