| dc.contributor.author | احمدی, منصور | fa_IR |
| dc.contributor.author | منتیان, صدیقه | fa_IR |
| dc.contributor.author | شکری, علی نقی | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-08T19:41:44Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-29T19:41:44Z | |
| dc.date.available | 1399-07-08T19:41:44Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-29T19:41:44Z | |
| dc.date.issued | 2017-11-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1396-09-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2016-03-15 | en_US |
| dc.date.submitted | 1394-12-25 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | احمدی, منصور, منتیان, صدیقه, شکری, علی نقی. (1396). اثر سطوح مختلف موننسین در جیره دارای سویای اکسترود شده روی تولید، ترکیب و پروفایل اسیدهای چرب شیر گاوهای شیری. مجله دامپزشکی ایران, 13(3), 5-14. doi: 10.22055/ivj.2017.29342.1551 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1735-6873 | |
| dc.identifier.issn | 2676-704X | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22055/ivj.2017.29342.1551 | |
| dc.identifier.uri | http://www.ivj.ir/article_53863.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/72229 | |
| dc.description.abstract | این مطالعه جهت بررسی اثر استفاده از مکمل موننسین در جیرهی دارای دانهی سویای اکسترود شده به عنوان منبع اصلی پروتئین روی مصرف خوراک، تولید و ترکیب شیر و پروفایل اسیدهای چرب شیر انجام گرفت. شش رأس گاو هلشتاین سه بار زایش کرده با میانگین وزن (31±627) کیلوگرم و با میانگین روزهای شیردهی (20±81) در قالب طرح مربع لاتین چرخشی (گردان) 3×3 به سه جیرهی آزمایشی اختصاص داده شدند. هر دورهی آزمایشی 21 روز طول کشید، 14 روز دورهی سازش پذیری و 7 روز دادهها جمعآوری شد. جیرهی اول، جیرهی پایه به صورت TMR دارای 50 درصد علوفه و 50 درصد مخلوط کنسانتره بر پایهی مادهی خشک بود. جیرهی دوم شامل جیرهی پایه به اضافهی 24 میلیگرم موننسین در کیلوگرم مادهی خشک جیره بود و جیرهی سوم جیرهی پایه به اضافهی 30 میلیگرم موننسین در کیلوگرم مادهی خشک جیره بود. استفاده از موننسین در جیرهی دارای دانهی سویای اکسترود شده اثر معنیداری روی DMI، FCM و پروتئین شیر نداشت (05/0P>). تولید شیر به وسیلهی تیمارها تحت تأثیر قرار گرفت (05/0>P). استفاده از موننسین غلظت اسید استئاریک (18:0) و اسیدهای چرب اشباع را کاهش داد (05/0>P) و غلظت 18:2n-6 و USFAs افزایش داد (05/0>P). تیمارهای آزمایشی اثری روی غلظت اسیدهای چرب کوتاه، متوسط و بلند زنجیر نداشتند (05/0P>). اگر چه استفاده از 24 میلیگرم موننسین در هر کیلوگرم مادهی خشک جیرهی دارای دانهی سویای اکسترود شده غلظت c9, t11- CLA را افزایش داد اما از لحاظ آماری معنیدار نبود (05/0P>). | fa_IR |
| dc.format.extent | 273 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه شهید چمران اهواز | fa_IR |
| dc.publisher | Shahid Chamran University of Ahvaz | en_US |
| dc.relation.ispartof | مجله دامپزشکی ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Veterinary Journal | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22055/ivj.2017.29342.1551 | |
| dc.subject | پروفایل اسیدهای چرب شیر | fa_IR |
| dc.subject | موننسین | fa_IR |
| dc.subject | CLA | fa_IR |
| dc.title | اثر سطوح مختلف موننسین در جیره دارای سویای اکسترود شده روی تولید، ترکیب و پروفایل اسیدهای چرب شیر گاوهای شیری | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام | fa_IR |
| dc.contributor.department | مربی گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام | fa_IR |
| dc.citation.volume | 13 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 5 | |
| dc.citation.epage | 14 | |