اثر سطوح مختلف موننسین در جیره دارای سویای اکسترود شده روی تولید، ترکیب و پروفایل اسیدهای چرب شیر گاوهای شیری
(ندگان)پدیدآور
احمدی, منصورمنتیان, صدیقهشکری, علی نقینوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
این مطالعه جهت بررسی اثر استفاده از مکمل موننسین در جیرهی دارای دانهی سویای اکسترود شده به عنوان منبع اصلی پروتئین روی مصرف خوراک، تولید و ترکیب شیر و پروفایل اسیدهای چرب شیر انجام گرفت. شش رأس گاو هلشتاین سه بار زایش کرده با میانگین وزن (31±627) کیلوگرم و با میانگین روزهای شیردهی (20±81) در قالب طرح مربع لاتین چرخشی (گردان) 3×3 به سه جیرهی آزمایشی اختصاص داده شدند. هر دورهی آزمایشی 21 روز طول کشید، 14 روز دورهی سازش پذیری و 7 روز دادهها جمعآوری شد. جیرهی اول، جیرهی پایه به صورت TMR دارای 50 درصد علوفه و 50 درصد مخلوط کنسانتره بر پایهی مادهی خشک بود. جیرهی دوم شامل جیرهی پایه به اضافهی 24 میلیگرم موننسین در کیلوگرم مادهی خشک جیره بود و جیرهی سوم جیرهی پایه به اضافهی 30 میلیگرم موننسین در کیلوگرم مادهی خشک جیره بود. استفاده از موننسین در جیرهی دارای دانهی سویای اکسترود شده اثر معنیداری روی DMI، FCM و پروتئین شیر نداشت (05/0P>). تولید شیر به وسیلهی تیمارها تحت تأثیر قرار گرفت (05/0>P). استفاده از موننسین غلظت اسید استئاریک (18:0) و اسیدهای چرب اشباع را کاهش داد (05/0>P) و غلظت 18:2n-6 و USFAs افزایش داد (05/0>P). تیمارهای آزمایشی اثری روی غلظت اسیدهای چرب کوتاه، متوسط و بلند زنجیر نداشتند (05/0P>). اگر چه استفاده از 24 میلیگرم موننسین در هر کیلوگرم مادهی خشک جیرهی دارای دانهی سویای اکسترود شده غلظت c9, t11- CLA را افزایش داد اما از لحاظ آماری معنیدار نبود (05/0P>).
کلید واژگان
پروفایل اسیدهای چرب شیرموننسین
CLA
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2017-11-221396-09-01
ناشر
دانشگاه شهید چمران اهوازShahid Chamran University of Ahvaz
سازمان پدید آورنده
استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلاماستادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام
مربی گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام
شاپا
1735-68732676-704X




