• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله دامپزشکی ایران
    • دوره 13, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله دامپزشکی ایران
    • دوره 13, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر سطوح مختلف موننسین در جیره دارای سویای اکسترود شده روی تولید، ترکیب و پروفایل اسیدهای چرب شیر گاوهای شیری

    (ندگان)پدیدآور
    احمدی, منصورمنتیان, صدیقهشکری, علی نقی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    273.5کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    این مطالعه جهت بررسی اثر استفاده از مکمل موننسین در جیره­ی دارای دانه­ی سویای اکسترود شده به عنوان منبع اصلی پروتئین روی مصرف خوراک، تولید و ترکیب شیر و پروفایل اسیدهای چرب شیر انجام گرفت.  شش رأس گاو هلشتاین سه بار زایش کرده با میانگین وزن (31±627) کیلوگرم و با میانگین روزهای شیردهی (20±81) در قالب طرح مربع لاتین چرخشی (گردان) 3×3 به سه جیره­ی آزمایشی اختصاص داده شدند.  هر دوره­ی آزمایشی 21 روز طول کشید، 14 روز دوره­ی سازش پذیری و 7 روز داده­ها جمع­آوری شد.  جیره­ی اول، جیره­ی پایه به صورت TMR دارای 50 درصد علوفه و 50 درصد مخلوط کنسانتره بر پایه­ی ماده­ی خشک بود.  جیره­ی دوم شامل جیره­ی پایه به اضافه­ی 24 میلی­گرم موننسین در کیلوگرم ماده­ی خشک جیره بود و جیره­ی سوم جیره­ی پایه به اضافه­ی 30 میلی­گرم موننسین در کیلوگرم ماده­ی خشک جیره بود.  استفاده از موننسین در جیره­ی دارای دانه­ی سویای اکسترود شده اثر معنی­داری روی DMI، FCM و پروتئین شیر نداشت (05/0P>).  تولید شیر به وسیله­ی تیمارها تحت تأثیر قرار گرفت (05/0>P).  استفاده از موننسین غلظت اسید استئاریک (18:0) و اسیدهای چرب اشباع را کاهش داد (05/0>P) و غلظت 18:2n-6 و USFAs افزایش داد (05/0>P).  تیمارهای آزمایشی اثری روی غلظت اسیدهای چرب کوتاه، متوسط و بلند زنجیر نداشتند (05/0P>).  اگر چه استفاده از 24 میلی­گرم موننسین در هر کیلوگرم ماده­ی خشک جیره­ی دارای دانه­ی سویای اکسترود شده غلظت c9, t11- CLA را افزایش داد اما از لحاظ آماری معنی­دار نبود (05/0P>).
    کلید واژگان
    پروفایل اسیدهای چرب شیر
    موننسین
    CLA

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2017-11-22
    1396-09-01
    ناشر
    دانشگاه شهید چمران اهواز
    Shahid Chamran University of Ahvaz
    سازمان پدید آورنده
    استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام
    استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام
    مربی گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام

    شاپا
    1735-6873
    2676-704X
    URI
    https://dx.doi.org/10.22055/ivj.2017.29342.1551
    http://www.ivj.ir/article_53863.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/72229

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب