تأثیر عصاره برگ زیتون (Olea europaea L.) و روغن کنجد (Sesamum indicum L.) در جیره بر ریخت شناسی روده کوچک و برخی فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی
(ندگان)پدیدآور
آگاه, محمد جوادنصیری مقدم, حسنگلیان, ابوالقاسمراجی, احمد رضافرهوش, رضازربان, اصغرنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
این پژوهش با هدف بررسی اثرات همکوشی افزودن عصارهی برگ زیتون و روغن کنجد به عنوان منابع آنتیاکسیدان طبیعی در جیره بر ریختشناسی ژژونوم و فراسنجههای خونی جوجههای گوشتی از سن 7 تا 28 روزگی انجام شد. برای این منظور 150 قطعه جوجهی نر گوشتی سویه راس 308 در 6 تیمار با 5 تکرار و 5 قطعه جوجه در هر تکرار توزیع شدند. این آزمایش به صورت فاکتوریل 2×3 در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه سطح عصارهی هیدروالکلی برگ زیتون (0، 120 و 240 میلیگرم در کیلوگرم) و دو نوع روغن گیاهی (روغن خام ذرت و کنجد) اجرا شد. جیرههای آزمایشی شامل: جیره بر پایهی ذرت و کنجالهی سویا حاوی روغن خام ذرت و فاقد عصارهی برگ زیتون، جیرهی پایه حاوی روغن کنجد و فاقد عصارهی برگ زیتون، جیرهی پایه حاوی روغن خام ذرت و 120 میلیگرم عصارهی برگ زیتون، جیرهی پایه حاوی روغن کنجد و 120 میلیگرم عصارهی برگ زیتون، جیرهی پایه حاوی روغن خام ذرت و 240 میلیگرم عصارهی برگ زیتون، جیرهی پایه حاوی روغن کنجد و 240 میلیگرم عصارهی برگ زیتون بودند. جوجههای تغذیه شده با جیرهی حاوی روغن خام ذرت و بدون عصارهی برگ زیتون کمترین طول پرزهای ژژونوم (1085 میکرومتر) را داشتند (05/0P
کلید واژگان
عصاره برگ زیتونروغن کنجد
ریخت شناسی روده
فراسنجههای خونی
علوم درمانگاهی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2015-06-221394-04-01
ناشر
دانشگاه شهید چمران اهوازShahid Chamran University of Ahvaz
سازمان پدید آورنده
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان فارساستاد گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
استاد گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
دانشیار گروه علوم پایه دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد
استاد گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
دانشیار دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
شاپا
1735-68732676-704X




