• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله دامپزشکی ایران
    • دوره 11, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله دامپزشکی ایران
    • دوره 11, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تأثیر عصاره برگ زیتون (Olea europaea L.) و روغن کنجد (Sesamum indicum L.) در جیره بر ریخت شناسی روده کوچک و برخی فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی

    (ندگان)پدیدآور
    آگاه, محمد جوادنصیری مقدم, حسنگلیان, ابوالقاسمراجی, احمد رضافرهوش, رضازربان, اصغر
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    348.8کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    این پژوهش با هدف بررسی اثرات هم‌کوشی افزودن عصاره‌ی برگ زیتون و روغن کنجد به عنوان منابع آنتی‌اکسیدان طبیعی در جیره بر ریخت‌شناسی ژژونوم و فراسنجه‌های خونی جوجه‌های گوشتی از سن 7 تا 28 روزگی انجام شد.  برای این منظور 150 قطعه جوجه‌ی نر گوشتی سویه راس 308 در 6 تیمار با 5 تکرار و 5 قطعه جوجه در هر تکرار توزیع شدند.  این آزمایش به صورت فاکتوریل 2×3 در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه سطح عصاره‌ی هیدروالکلی برگ زیتون (0، 120 و 240 میلی‌گرم در کیلوگرم) و دو نوع روغن گیاهی (روغن خام ذرت و کنجد) اجرا شد.  جیره‌های آزمایشی شامل: جیره بر پایه‌ی ذرت و کنجاله‌ی سویا حاوی روغن خام ذرت و فاقد عصاره‌ی برگ زیتون، جیره‌ی پایه حاوی روغن کنجد و فاقد عصاره‌ی برگ زیتون، جیره‌ی پایه حاوی روغن خام ذرت و 120 میلی‌گرم عصاره‌ی برگ زیتون، جیره‌ی پایه حاوی روغن کنجد و 120 میلی‌گرم عصاره‌ی برگ زیتون، جیره‌ی پایه حاوی روغن خام ذرت و 240 میلی‌گرم عصاره‌ی برگ زیتون، جیره‌ی پایه حاوی روغن کنجد و 240 میلی‌گرم عصاره‌ی برگ زیتون بودند.  جوجه‌های تغذیه شده با جیره‌ی حاوی روغن خام ذرت و بدون عصاره‌ی برگ زیتون کم‌ترین طول پرزهای ژژونوم (1085 میکرومتر) را داشتند (05/0P
    کلید واژگان
    عصاره برگ زیتون
    روغن کنجد
    ریخت شناسی روده
    فراسنجه‌های خونی
    علوم درمانگاهی

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2015-06-22
    1394-04-01
    ناشر
    دانشگاه شهید چمران اهواز
    Shahid Chamran University of Ahvaz
    سازمان پدید آورنده
    عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس
    استاد گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
    استاد گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
    دانشیار گروه علوم پایه دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد
    استاد گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
    دانشیار دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند

    شاپا
    1735-6873
    2676-704X
    URI
    https://dx.doi.org/10.22055/ivj.2015.10110
    http://www.ivj.ir/article_10110.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/72123

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب