اثر تغذیه سطوح مختلف اسانس گیاه اسطوخودوس بر ویژگی های کمی و کیفی تخم مرغ، برخی فراسنجه های خونی و تغییرات ریخت شناسی تخمدان در مرغان تخم گذار
(ندگان)پدیدآور
تاکی, ابوالقاسمسالاری, سمیهبوجارپور, محمدساری, محسنتقی زاده, محسننوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
آزمایشی به منظور بررسی تأثیر اسانس اسطوخودوس بر عملکرد، خصوصیات کیفی و کمی تخممرغ، فراسنجههای خونی و ریختشناسی تخمدان مرغهای تخمگذار لگهورن به مدت 10 هفته با استفاده از 160 پرنده در سن 30 هفتگی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار و 5 تکرار و 8 قطعه مرغ در هر تکرار انجام شد. تیمارها شامل تیمار شاهد (بدون افزودنی) و سطوح 200، 400 و 600 ppm اسانس اسطوخودوس بود. فاکتورهای عملکردی شامل درصد تولید تخممرغ و میانگین وزن تخممرغ به صورت روزانه و خوراک مصرفی و ضریب تبدیل خوراک به صورت هفتگی و خصوصیات کیفی تخممرغ نیز به صورت هفتگی اندازهگیری شد. در انتهای آزمایش از هر تکرار 2 پرنده برای خونگیری و بررسی ریختشناسی تخمدان به صورت تصادفی کشتار گردید. سطوح مختلف اسانس اسطوخودوس تأثیر معنیداری بر درصد تولید تخممرغ نداشت (05/0
کلید واژگان
ریخت شناسی تخمدانفراسنجه های خونی
خواص کیفی تخممرغ
اسانس اسطوخدوس
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2015-03-211394-01-01
ناشر
دانشگاه شهید چمران اهوازShahid Chamran University of Ahvaz
سازمان پدید آورنده
دانش آموخته دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستاندانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
عضو هیات علمی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
عضو هیات علمی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
عضو هیات علمی گروه بیوشیمی و تغذیه دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کاشان- اصفهان
شاپا
1735-68732676-704X




