• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله دامپزشکی ایران
    • دوره 9, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله دامپزشکی ایران
    • دوره 9, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثرات بیهوش کننده اسانس میخک بارگذاری شده با نانو ذرات آهن در ماهی آنجل

    (ندگان)پدیدآور
    غفاری, مصطفیخسروانی زاده, علیقرایی, احمدصالحی, حسنابطحی, بهروزراهداری, عبدالعلی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    300.9کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    تعداد 50 عدد ماهی آنجل (Pterophyllum  scalare) با میانگین وزنی 2/0±89/1 گرم و میانگین طولی 8/0±22/5 سانتی‌متر در دمای 2±26 سانتی‌گراد و 1±7=pH به صورت تصادفی به پنج گروه 10 عددی تقسیم شدند.  ماهیان گروه‌های در چهار گروه به ترتیب با غلظت‌های 12، 25، 50  و 100 قسمت در میلیون اسانس میخک بارگذاری شده با نانو ذرات آهن و گروه پنجم به عنوان گروه شاهد با غلظت 50 قسمت در میلیون اسانس میخک به شیوه حمام دادن بیهوش شدند.  زمان‌های رسیدن به مراحل از دست رفتن تعادل، بیهوشی، بازگشت تعادل و احیا کامل در آنان اندازه‌گیری و ثبت شدند.  تجزیه و تحلیل داده‌ها نشان داد کمترین غلظت مورد نیاز اسانس میخک بارگذاری شده با نانو ذرات آهن جهت بیهوش نمودن ماهی آنجل در زمان توصیه شده (حداکثر زمان القاء بیهوشی 3 دقیقه) غلظت ppm12 می‌باشد.  زمان بازگشت کامل ماهیان بیهوش شده با این غلظت، مناسب و حدود 5 دقیقه بود.  مشاهده رفتار ماهیان بیهوش شده تا 96 ساعت پس از بیهوشی موید بی خطر بودن اسانس میخک بارگذاری شده با نانو ذرات آهن در غلظت‌های بکار رفته برای ماهی آنجل است، زیرا هیچ گونه اثر نامطلوب جانبی شامل تغییرات رفتاری و مشکلات تنفسی در ماهیان بیهوش شده مشاهده نگردید.  همچنین در طول مدت فوق‌الذکر هیچ گونه تلفاتی در ماهیان رخ نداد.
    کلید واژگان
    اسانس میخک
    بیهوشی
    ماهی آنجل
    نانو ذرات آهن

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2013-09-23
    1392-07-01
    ناشر
    دانشگاه شهید چمران اهواز
    Shahid Chamran University of Ahvaz

    شاپا
    1735-6873
    2676-704X
    URI
    http://www.ivj.ir/article_3612.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/72037

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب