• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله دامپزشکی ایران
    • دوره 9, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله دامپزشکی ایران
    • دوره 9, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مقایسه تأثیر افزودن آلفامیون و بیومین به جیره غذایی بر پاسخ ایمنی در برابر واکسن کشته آنفلوانزای پرندگان تحت تیپ H9N2 در جوجه‌های گوشتی

    (ندگان)پدیدآور
    میاحی, منصورصیفی‌آبادشاپوری, مسعودرضاپورمهدی‌بروجنی, مهدیبهزادی, امین
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    210.8کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    به منظور مطالعه تاثیر افزودن آلفامیون و بیومین بر پاسخ ایمنی پرندگان به واکسن کشته آنفلوانزا، سیصد قطعه جوجه گوشتی یک روزه سویه راس به طور تصادفی به 4 گروه مساوی تقسیم شدند و هر گروه به 3 زیر گروه 25 قطعه‌ای تقسیم شد.  جوجه‌های گروه یک جیره پایه، جوجه‌های گروه 2 آلفامیون به نسبت 5/0 کیلو در تن، جوجه‌های گروه 3 بیومین به نسبت یک کیلو در تن و جوجه‌های گروه 4 نیز جیره پایه دریافت کردند.  جوجه‌های گروه 2، 3 و 4 در روز نهم با واکسن آنفلوانزا تحت تیپ H9N2 به روش زیر جلد پشت گردن واکسینه شدند ولی گروه 1 واکسن دریافت نکردند.  در روزهای صفر (قبل از واکسیناسیون)، 20 و 35 بعد از واکسیناسیون از هر گروه 15 جوجه به طور تصادفی انتخاب و خونگیری از ورید بال آنها به عمل آمد.  سرم خون جدا شده به میکروتیوب منتقل و تا هنگام آزمایش در فریزر نگهداری شد.  عیار پادتن ضد ویروس آنفلوانزا به روش جلوگیری از هماگلوتیناسیون و با 4 واحد (HA) از آنتی‌ژن آنفلوانزا اندازه‌گیری شد.  نتایج مطالعه نشان داد، اگر چه 35 روز بعد از واکسیناسیون میانگین عیار پادتن سرم خون جوجه‌های گروه دریافت کننده بیومین (92/3) از گروه دریافت کننده آلفامیون (85/3) بیشتر می‌باشد ولی تفاوت معنی‌دار با جوجه‌های کنترل واکسینه ندارد.  بنابراین می‌توان گفت، افزودن آلفامیون یا بیومین در جیره غذایی جوجه‌های گوشتی تأثیری بر پاسخ ایمنی پرنده در برابر واکسن کشته آنفلوانزا ندارد.
    کلید واژگان
    آلفامیون
    بیومین
    جوجه گوشتی
    پاسخ ایمنی
    H9N2

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2013-06-22
    1392-04-01
    ناشر
    دانشگاه شهید چمران اهواز
    Shahid Chamran University of Ahvaz

    شاپا
    1735-6873
    2676-704X
    URI
    http://www.ivj.ir/article_2983.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/72028

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب