• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Journal of Chemical Health Risks
    • Volume 3, Issue 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Journal of Chemical Health Risks
    • Volume 3, Issue 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Antimicrobial and Barrier Properties of Bovine Gelatin Films Reinforced by Nano TiO2

    (ندگان)پدیدآور
    Nassiri, R.MohammadiNafchi, A.
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    279.1کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    English
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    The effects of nano titanium dioxide incorporation were investigated on the water vaporpermeability, oxygen permeability, and antimicrobial properties of bovine gelatin films. The nano TiO2 (TiO2-N) was homogenized by sonication and incorporated into bovine gelatin solutions at different concentrations(e.g. 1, 2, 3, and 5% w/w of dried gelatin). The permeability of the films to water vapor and oxygen wassignificantly decreased by incorporating of low concentration TiO2-N to gelatin solutions. TiO2-N gelatin filmsshowed an excellent antimicrobial activity against Staphylococcus aureus and Escherichia coli. Theseproperties suggest that TiO2-N has the potential as filler in gelatin-based films for using as an active packagingmaterials in pharmaceutical and food packaging industries.
    کلید واژگان
    Nanoparticle
    Gelatin film
    WVP
    Oxygen permeability
    Antimicrobial properties

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2013-09-01
    1392-06-10
    ناشر
    Islamic Azad University, Damghan Branch, Islamic Republic of Iran
    سازمان پدید آورنده
    Biopolymer Research Group, Food Science and Technology Division, Agriculture Department, Damghan Branch, Islamic Azad University, Damghan, Semanan, Iran
    Biopolymer Research Group, Food Science and Technology Division, Agriculture Department, Damghan Branch, Islamic Azad University, Damghan, Semanan, Iran

    شاپا
    2251-6719
    2251-6727
    URI
    https://dx.doi.org/10.22034/jchr.2018.544035
    http://www.jchr.org/article_544035.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/69792

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب