اندازهگیری باقیمانده گلیفوزیت در برنج با استفاده از کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا و جفتشده با آشکارساز آرایه دیودی
(ندگان)پدیدآور
باقری, محسنمهدوی, وحیدهنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
گلیفوزیت علفکشی است که به صورت گسترده پس از کاشت برای کنترل علفهایهرز یا قبل از برداشت انواع مختلف محصولات کشاورزی در ایران و سراسر جهان مورد استفاده قرار میگیرد. وزن مولکولی پایین، خصلت آمفوتری، قطبیت بالا و عدم حلالیت در حلالهای آلی مانع از استفاده از این حلالها برای استخراج آسان گلیفوزیت از بافت نمونه میشود و از سوی دیگر عدم وجود گروههای کروموفور یا فلوروفور در این ترکیبات امکان بکارگیری سیستمهای متداول اندازهگیری به همراه آشکارسازهای رایج از قبیل فلوئورسانس و یا فرابنفش را محدود میسازد. این مطالعه یک روش تجزیهای با حساسیت بالا و مبتنی بر کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا و با آشکارساز عمومی آرایه دیودی را برای تعیین باقیمانده گلیفوزیت در برنج که مبتنی بر مشتقسازی پیش از ستون با استفاده از معرف فنیل ایزوتیوسیانات میباشد، ارائه میدهد. برای استخراج گلیفوزیت، مشتقسازی با فنیل ایزوتیوسیانات انجام و جداسازی مشتق تیوفنیل کرباموئیل گلیفوزیت بر روی ستون با فاز معکوس 18C، طول موج آشکارساز nm 254 و سرعت جریان ml/min 1 از فاز متحرک شامل %70 آب (حاوی 1/0 درصد فرمیک اسید) و % 30 استونیتریل (حاوی 1/0 درصد فرمیک اسید) طی یک شویش گرادیانی بهینهسازی شد. بررسی پاسخهای آشکارساز در محدوده  μg/mL 5- 05/0  و ضریب همبستگی 9869/0 خطی بودن مطلوب را برای روش پیشنهادی اثبات نمود مقدار LOQ بدست آمده برابر با  μg/mL 05/0 است که با توجه به مقادیر  MRLهای ملی برای محصولات دیگر در محدوده قابل قبول قرار دارد. روش پیشنهادی فرایند مشتقسازی سادهای را ارائه میدهد که وابسته به بافت نبوده و برای سایر بافتها قابل تعمیم و کاربرد میباشد.
کلید واژگان
برنجفنیل ایزوتیوسیانات
کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا (HPLC)
گلیفوزیت
مشتقسازی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2018-09-231397-07-01
ناشر
موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشورAgricultural Research,Education and Extension Organization
سازمان پدید آورنده
پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایرانبخش تحقیقات آفتکشها، موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران.




