• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Journal of Chemical Health Risks
    • Volume 9, Issue 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Journal of Chemical Health Risks
    • Volume 9, Issue 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Development and Utilization of Rice Bran in Hamburger as a Fat Replacer

    (ندگان)پدیدآور
    Marvizadeh, Mohammad MehdiAkbari, Neda
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    334.5کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    Original Article
    زبان مدرک
    English
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    The effect of rice bran (RB) on the physicochemical properties such as fat content, pH, moisture content, color evaluation (L*, a*, b* values), and cooking loss of hamburger was investigated. To this purpose, four groups were processed: a control group and three treatment groups containing 2%, 3%, and 4% RB. The addition of 4% RB to hamburgers decreased the fat content by 25%. The highest rate of cooking loss (P* in low-fat hamburger (LFH) were decreased using RB replacer. Therefore, healthier hamburger can be manufactured by RB as fat replacer without product's quality loss.
    کلید واژگان
    Cooking loss
    Fat replacer
    Low-fat
    Rice bran (RB)

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2019-09-01
    1398-06-10
    ناشر
    Islamic Azad University, Damghan Branch, Islamic Republic of Iran
    سازمان پدید آورنده
    Young Researchers and Elite Club, Damghan Branch, Islamic Azad University, Damghan, Semnan, Iran
    Department of Food Science and Technology, Darab Branch, Islamic Azad University, Darab, Iran

    شاپا
    2251-6719
    2251-6727
    URI
    https://dx.doi.org/10.22034/jchr.2019.668190
    http://www.jchr.org/article_668190.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/69713

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب