• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم و فناوری بذر ایران
    • دوره 8, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم و فناوری بذر ایران
    • دوره 8, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تعیین دماهای کاردینال و مطالعه اثر دما بر کارایی پرایمینگ بذر پیاز خوراکی رقم زرگان (Allium Cepa cv, Zargan)

    (ندگان)پدیدآور
    عسکری سرچشمه, محمدعلیمرادی شکوریان, زهرا بیگمدلشاد, مجتبیتوکل افشاری, رضا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    730.0کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    به منظور بررسی اثر پرایمینگ بر جوانه‌زنی بذر پیاز خوراکی رقم زرگان در شرایط دمایی متفاوت این تحقیق با 6 سطح دمایی 5 تا 30 درجه سانتی‌گراد و سه پیش تیمار بذر یعنی شاهد، هیدرو پرایمینگ و هالو پرایمینگ با نیترات پتاسیم 0/5 % به مدت 12 ساعت با سه تکرار انجام گرفت. نتایج نشان داد پرایمینگ بذر پیاز با نیترات پتاسیم 0/5 % توانست بر مولفه‌های جوانه‌زنی موثر باشد. بذرهای پرایمینگ شده با نیترات پتاسیم 0/5 % میزان جوانه­ زنی بیشتری در دامنه‌های مختلف دمایی نشان دادند. نیترات پتاسیم 0/5 % توانست بر واکنش جوانه ­زنی به دما تاثیر گذاشته و بذرها در مقایسه با دو تیمار دیگر در دمای 5 درجه سانتی­گراد در حدود 33/6 % جوانه‌زنی بیشتری داشتند. سایر نتایج نشان داد درصد جوانه ­زنی در دمای 20 درجه سانتی‌گراد در کلیه پیش تیمارها به حداکثر مقدار خود رسیدند و پس از آن تقریبا روند ثابتی داشتند. در ارزیابی مدل دوتکه­ای برای پیش بینی دماهای کاردینال جوانه‌زنی بذر تیمار شده دماهای پایه، مطلوب و سقف به ترتیب 1/07، 27/38، 46/09 درجه سانتی‌گراد (در تیمار نیترات پتاسیم 0/5%)، 1، 25، 43 درجه سانتی­گراد (در تیمار هیدروپرایمینگ) و 1/09، 27/6، 46/12 درجه سانتی­گراد (در تیمار شاهد) تعیین شد. برای پیش بینی زمان جوانه‌زنی در دماهای ثابت مختلف از مدل زمان-دمایی استفاده گردید که ضریب ثابت دمای طبیعی برابر 1872/794 درجه سانتیگراد  ساعت بود.
    کلید واژگان
    Onion
    Zargan Cultivar
    cardinal temperatures
    thermal time
    priming

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2019-06-22
    1398-04-01
    ناشر
    انجمن علمی بذر ایران
    Seed Science Society of Iran
    سازمان پدید آورنده
    گروه باغبانی دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران-کرج
    دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهارن - کرج
    دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی
    استاد/ گروه آموزشی اگروتکنولوژی، دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد، ایران.

    شاپا
    2322-2646
    2588-4638
    URI
    https://dx.doi.org/10.22034/ijsst.2018.120240.1159
    https://ijsst.areeo.ac.ir/article_119621.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/6837

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب