اثر جیرههای غذایی حاوی روغن سیاه دانه (Nigella sativa) بر عملکرد رشد، شاخصهای آنتیاکسیدان و بیوشیمیایی و فعالیت آنزیم گوارشی در سیچلاید الکتریک زرد (Labidochromis caeruleus)
(ندگان)پدیدآور
موسوی, شلالهشیخ زاده, نجمهمرندی, امیننوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
مطالعه حاضر به منظور بررسی کارایی روغن سیاه دانه (Nigella sativa) خوراکی بر میزان رشد، برخی فراسنجههای آنتیاکسیدان و بیوشیمیایی و فعالیت آنزیمهای گوارشی در ماهی سیچلاید الکتریک زرد (Labidochromis caeruleus) انجام شد. ماهیها ( g08/0 ± 29/1) به سه گروه تقسیم شده با ،0، 1 و 5/1 درصد روغن سیاه دانه به مدت 50 روز تغذیه شدند. نتایج نشان داد که عملکرد رشد در گروههای تیمار در مقایسه با گروه کنترل بهبود یافت (05/0 p ). به علاوه، فعالیت برخی آنزیمهای آنتیاکسیدان، شامل سوپراکسید دیسموتاز و کاتالاز در هر دو گروه تیمار و گلوتاتیون اس-ترانسفراز در گروه تیمار دریافتکننده 5/1درصد روغن سیاهدانه در مقایسه با گروه کنترل بهطور معنیداری بالاتر بود (05/0 p ). تغذیه با روغن سیاه دانه به افزایش فعالیت آمیلاز و اسیدفسفاتاز منجر شد (05/0 p ). بنابراین، نتایج نشان داد که مصرف روغن سیاه دانه، بهخصوص به میزان 5/1 درصد، در بهبود عملکرد رشد، برخی شاخصهای آنتیاکسیدان و همچنین فعالیت آنزیمهای گوارشی در ماهی سیچلاید الکتریک زرد توانا است.
کلید واژگان
روغن سیاه دانهسیچلاید الکتریک زرد
رشد
فراسنجه آنتی اکسیدان
فعالیت آنزیم گوارشی
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2020-09-221399-07-01
ناشر
دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
گروه بهداشت مواد غذایی و آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایرانگروه بهداشت و مواد غذایی آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز
گروه گروه بهداشت مواد غذایی و آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
شاپا
2008-57292423-7809




