• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • شیلات
    • دوره 73, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • شیلات
    • دوره 73, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر جیره‌های غذایی حاوی روغن سیاه دانه (Nigella sativa) بر عملکرد رشد، شاخص‌های آنتی‌اکسیدان و بیوشیمیایی و فعالیت آنزیم گوارشی در سیچلاید الکتریک زرد (Labidochromis caeruleus)

    (ندگان)پدیدآور
    موسوی, شلالهشیخ زاده, نجمهمرندی, امین
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.057 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مطالعه حاضر به منظور بررسی کارایی روغن سیاه دانه (Nigella sativa) خوراکی بر میزان رشد، برخی فراسنجه‌های آنتی‌اکسیدان و بیوشیمیایی و فعالیت آنزیم‌های گوارشی در ماهی سیچلاید الکتریک زرد (Labidochromis caeruleus) انجام شد. ماهی‌ها ( g08/0 ± 29/1) به سه گروه تقسیم شده با ،0، 1 و 5/1 درصد روغن سیاه دانه به مدت 50 روز تغذیه شدند. نتایج نشان داد که عملکرد رشد در گروه­های تیمار در مقایسه با گروه کنترل بهبود یافت (05/0 p ). به علاوه، فعالیت برخی آنزیم‌های آنتی‌اکسیدان، شامل سوپراکسید دیسموتاز و کاتالاز در هر دو گروه تیمار و گلوتاتیون  اس-ترانسفراز در گروه تیمار دریافت­کننده 5/1درصد روغن سیاهدانه در مقایسه با گروه کنترل به­طور معنی­داری بالاتر بود (05/0 p ). تغذیه با روغن سیاه دانه به افزایش فعالیت آمیلاز و اسیدفسفاتاز منجر شد (05/0 p ). بنابراین، نتایج نشان داد که مصرف روغن سیاه دانه، به­خصوص به میزان 5/1 درصد، در بهبود عملکرد رشد، برخی شاخص‌های آنتی‌اکسیدان و همچنین فعالیت آنزیم‌های گوارشی در ماهی سیچلاید الکتریک زرد توانا است.
    کلید واژگان
    روغن سیاه دانه
    سیچلاید الکتریک زرد
    رشد
    فراسنجه آنتی اکسیدان
    فعالیت آنزیم گوارشی

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2020-09-22
    1399-07-01
    ناشر
    دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران
    سازمان پدید آورنده
    گروه بهداشت مواد غذایی و آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
    گروه بهداشت و مواد غذایی آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز
    گروه گروه بهداشت مواد غذایی و آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران

    شاپا
    2008-5729
    2423-7809
    URI
    https://dx.doi.org/10.22059/jfisheries.2020.309400.1194
    https://jfisheries.ut.ac.ir/article_78701.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/678486

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب