تاثیر محلول پاشی اوره و عناصر ریزمغذی بر ویژگی های جوانه زنی، بنیه بذر و سبز شدن بذور تولیدی نخود (Cicer arietinum L.
(ندگان)پدیدآور
غلامی, هادیپارسا, مهدیخواجه حسینی, محمدخزاعی, حمید رضانوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
بهمنظور تعیین اثرات محلولپاشی اوره و عناصر ریزمغذی در دوره رشدی گیاه مادری بر جوانه زنی، بنیه و سبز شدن بذور تولیدی نخود (رقم کابلی) آزمایشی بهصورت طرح بلوکهای کاملاً تصادفی با 12 تیمار در سه تکرار طی سال زراعی 93-92 در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد اجرا شد. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از محلولپاشی با شش سطح: شاهد (محلولپاشی با آب)؛ محلولپاشی اوره (2 %)؛ محلولپاشی اوره (2 %) + سولفات روی (2 در هزار)؛ محلولپاشی اوره (2 %)+ سولفات آهن (3 در هزار اوره (2 %)+ سولفات روی (2 در هزار) و آهن (3 در هزار)؛ اوره + محلولپاشی با کود کامل (3 در هزار حاوی عناصر ریزمغذی 500 قسمت در میلیون) و محلولپاشی با دو سطح، یک مرحله ای (در آغاز گلدهی) و دو مرحله ای (یکی در آغاز گلدهی و یکی در مرحله دانهبندی) که در مجموع 12 تیمار را شامل گردید. نتایج نشان داد تأثیر تیمارهای محلولپاشی بر درصد جوانهزنی معنیدار نشد ولی بیشترین سرعت جوانهزنی به ترتیب از تیمارهای دو بار محلولپاشی اوره+ روی+ آهن و تیمار اوره+کودکامل در مرحله گلدهی و دانهبندی به دست آمد. بیشترین طول ریشهچه، ساقهچه و گیاهچه و وزن خشک گیاهچه را تیمار دو مرحله محلولپاشی اوره+ روی+ آهن در آغاز گلدهی و دانهبندی مشاهده شد که در سطح 1 % معنیدار بود. تیمار دو مرحله محلولپاشی اوره+روی+آهن بیشترین تاثیر را بر میزان بنیه بذر داشت.
کلید واژگان
بنیه بذرشاخصه های رشد
عناصر غذایی
محلولپاشی
نخود
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2017-10-231396-08-01
ناشر
انجمن علمی بذر ایرانSeed Science Society of Iran
سازمان پدید آورنده
دانشجو/گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران.عضو هیئت علمی/ گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران.
عضو هیئت علمی/گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران.
عضو هیئت علمی/ گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران.
شاپا
2322-26462588-4638




