جداسازی و شناسایی باکتریهای مولد اگزو پلی ساکارید بومی خاکهای شور
(ندگان)پدیدآور
مشبکی اصفهانی, فرانکطهمورث پور, آرزوهودجی, مهرانعطاآبادی, میترانوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
اگزو پلی ساکاریدهای مترشحه از باکتریها دارای نقش مهمی در مقاومت باکتریها در مقابل تنشها از جمله شوری میباشند. این مطالعه با هدف جداسازی و شناسایی باکتریهای شورزی با بیشترین توان تولید اگزو پلی ساکارید از خاک و بررسی میزان تولید اگزو پلی ساکارید در غلظت های مختلف نمک انجام گردید. نمونههای خاک مورد نظر بر محیط نوترینت آگار دارای 5 % نمک کشت شد. از میان باکتریهای شورزی، کلونیهای موکوئیدی با قدرت رشد در حضور بیشترین غلظت نمک به عنوان کلونی مولد اگزو پلی ساکارید انتخاب و مقدار اگزوپلی ساکارید تولیدی هر کدام از جدایهها در غلظت 5 % نمک تعیین و سویه برتر مورد شناسایی قرار گرفت. ماهیت اگزو پلی ساکارید سویه برتر با استفاده از تکنیک FTIR و مقدار اگزو پلی ساکارید تولیدی در غلظتهای بالاتر نمک نیز با روش آنترون تعیین گردید. در طیف مادون قرمز اگزوپلی ساکارید سویه مورد نظر پیکهای جذبی مربوط به ترکیبات کربوهیدراتی از جمله بی گلوکان، همچنین گروههای الکل، فنول، کربوکسیلیک اسید، کربونیل و آلکین مشاهده شد و تولید اگزوپلی ساکارید توسط جدایه فوق به طور معنیداری (05/0 > P) همراه با افزایش نمک، افزایش یافت. بر اساس نتایج سویهای با توان رشد در محیط 25 % نمک و تولید g/L 168/0 اگزوپلی ساکارید در مدت 24 ساعت به عنوان سویه برتر انتخاب شد و بر اساس توالیS rDNA 16 به عنوان P) همراه با افزایش نمک، افزایش یافت. بر اساس نتایج سویهای با توان رشد در محیط 25 % نمک و تولید g/L 168/0 اگزوپلی ساکارید در مدت 24 ساعت به عنوان سویه برتر انتخاب شد و بر اساس توالیS rDNA 16 به عنوان سیتروباکتر فروندی سویه ATHM38 با شماره دسترسی KX553903 در پایگاه NCBI ثبت گردید.
کلید واژگان
اگزو پلی ساکاریدسیترو باکتر فروندی و شوری
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2017-08-231396-06-01
ناشر
موسسه تحقیقات خاک و آبسازمان پدید آورنده
دانشجوی دکتری گروه علوم خاک دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان واحد خوراسگاندانشیار میکروب شناسی گروه علوم پایه پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان واحد خوراسگان
استاد گروه علوم خاک دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان واحد خوراسگان
استادیار گروه علوم خاک دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان واحد خوراسگان
شاپا
2345-25362423-6055




